pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

matija-rupel Njena.si

Skrito v raju: Igralec na odru gol kot glista

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Alarm v Fidesovi trdnjavi: ali zdravniki v Celju s popoldanskim delom kradejo bolnike svoji bolnišnici?

Deli na:
Alarm v Fidesovi trdnjavi: ali zdravniki v Celju s popoldanskim delom kradejo bolnike svoji bolnišnici?

V celjski bolnišnici večina zdravnikov stavka in se bori za višje plače. Hkrati že vsak četrti od njih dela pri zasebnikih. - Foto: Andrej Petelinšek/Večer

V celjski bolnišnici je v četrtek potekala izredna seja sveta zavoda, na kateri so razpravljali o problematiki popoldanskega dela zdravnikov. Kot poroča časnik Delo, svetniki sicer niso ugotovili odstopanj od veljavne zakonodaje. V bolnišnici so danes za STA povedali le, da bodo sporočilo za javnost glede sklepov s seje posredovali v ponedeljek.

Po poročanju Dela so svetniki na seji obravnavali popoldansko delo zdravnikov v Splošni bolnišnici Celje, med njimi tudi direktorja bolnišnice Dragana Kovačića, ki poleg vodenja bolnišnice dela še v štirih drugih javnih in zasebnih ustanovah.

Na ministrstvu za zdravje so danes za STA glede dela Kovačića odgovorili, da so za delo bolnišnic odgovorni sveti javnih zdravstvenih zavodov. Kot so še spomnili, je ministrica Valentina Prevolnik Rupel že večkrat povedala, da je treba vprašanje popoldanskega dela zdravnikov urediti sistemsko.

"Ukrep se mora temeljiti na podatkih in analizah. Na ministrstvu za zdravje smo že imenovali delovno skupino za prenovo zakona o zdravstveni dejavnosti. Ministrstvo je sicer direktorjem javnih zdravstvenih zavodov poslalo usmeritve, da naj glede na stanje v svojem zavodu ocenijo, ali je odvzem soglasij za delo pri drugem izvajalcu potreben za zagotavljanje neprekinjenega zdravstvenega varstva v času stavke Fidesa," so še navedli na ministrstvu.

Nekdanji zdravstveni minister in direktor celjske bolnišnice Samo Fakin pa je za Delo izjavil, da mora direktor bolnišnice delati za korist svoje bolnišnice, "ne pa da krade bolnike svoji matični ustanovi". Takšno delo direktorja je po njegovem prepričanju sporno tudi zato, ker bi moral biti kot direktor zgled zaposlenim.