Revija Reporter
Slovenija

Akrapoviču polena pod noge, Magni Steyr pa najboljša zemljišča

Jože Biščak

5. feb. 2017 20:00 Osveženo: 10:02 / 09. 8. 2017

Deli na:

Tujim investitorjem Cerarjeva vlada ne pomaga samo z denarjem, ampak jim da na voljo ekipo, ki po bližnjicah preskakuje birokratske ovire.

Premier Miro Cerar, ministra Zdravko Počivalšek in Peter Gašperšič, Manfred Stern iz Yaskawe in župan Kočevja Vladimir Prebilič so se pretekli teden nastavljali žarometom in se smehljali v kamere. Sredi najbolj zaokroženega gozdnega habitata v Evropi bodo Japonci gradili 25 milijonov evrov vredno tovarno robotov, davkoplačevalci jim bodo dali 5,6 milijona evrov in posodobljeno železniško progo, Kočevci dobo v zameno dobili 200 delovnih mest. Lepo, če le ne bi bilo grenkega priokusa.

V tiskani izdaji in v Trafiki24 več problematični vpletenosti Cerarjeve ekipe v par tujih investicij v Sloveniji; kako so slovenski podjetniki pogosto nemočni pred nedotakljivim birokratskim aparatom in popolnoma nesmiselnimi zakoni; o razlastitvi lastnikov zemljišč brez pritožbe; kako »malenkosti«, kot so kršitve ustave in lastnih zakonov, odgovornih ne skrbijo; kako bomo davkoplačevalci za vsako novo delovno mesto v tovarni Yaskawe v Kočevju prispevali 28.000 evrov.