Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Afera komunalno blato: 18 hišnih preiskav in 6 pridržanih

Deli na:
Afera komunalno blato: 18 hišnih preiskav in 6 pridržanih

Suho kontaminirano blato iz čistilne naprave je bilo odloženo na treh lokacijah. - Foto: Občina Hoče-Slivnica

V zvezi z nelegalno odloženim blatom na območju Pivole kriminalisti policijskih uprav Maribor, Celje in Ljubljana od srede izvajajo operativne aktivnosti, med drugim na podlagi odredb sodišča 18 hišnih preiskav, ki nekatere še niso zaključene. Skupno je bilo pridržanih šest oseb, dvema osebama je bilo pridržanje že odpravljeno.

Kriminalisti na območju policijskih uprav Maribor, Celje in Ljubljana izvajajo 18 hišnih preiskav zasebnih in poslovnih prostorov ter osebnih in tovornih vozil. Pri preiskavah iščejo dokaze o storitvi kaznivega dejanja obremenjevanja in uničevanja okolja.

Predkazenski postopek, ki ga usmerja Okrožno državno tožilstvo v Mariboru, poteka zoper več osumljencev, so danes sporočili iz Policijske uprave Maribor.

Spletni Večer poroča, da naj bi po neuradnih informacijah pridržali štiri voznike tovornjakov ter direktorja dveh podjetij, ki naj bi bili odgovorni za prevoz odpadnega blata. Šlo naj bi za dobro organizirano dejavnost, ki je trajala dalj časa. S tovornjaki naj bi odpadno blato odvažali na odročne kraje, tako za več ton tega blata ni zabeleženo, kje je končalo.

Kot še dodaja časnik, naj bi šoferji za prevoz dobili sto evrov, v svoj zagovor pa naj bi bili navajali, da so mislili, da vozijo slabo zemljo in ne odpadnega blata. Pred tovornjaki naj bi bil sicer pred vsako vožnjo moški z Dravskega polja, ki naj bi se prepričal, da jih pri kriminalnem početju nihče ne opazuje, še piše Večer.

Na območju Pivole v občini Hoče-Slivnica so delavci krškega podjetja Kostak v začetku tedna začeli odvažati nedavno nelegalno odloženo blato. Zahtevna sanacija bo po napovedih potekala vsaj mesec dni, saj pri odvažanju materiala ne gre samo za odloženo komunalno blato, pač pa tudi za zemljino in kamenje.