Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

doncic Ekipa24.si

Dallas slavi! Luka Dončić in druščina ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Adria Airways prodaja dve letali CRJ900, dve naj bi najela

Deli na:
Adria Airways prodaja dve letali CRJ900, dve naj bi najela

Foto: Bobo

Adria Airways, ki je v začetku letošnjega leta najela dve letali CRJ900 nextgen, namerava kmalu odprodati dve letali CRJ900, dve pa najeti. O omenjenem načrtu bodo na skupščini 8. decembra odločali tudi delničarji družbe. Airbusa A320, ki je bilo najeto, nimajo več v floti in so ga že vrnili lastniku, so za STA pojasnili v družbi.

Prvi mož slovenskega letalskega prevoznika Mark Anžur je že večkrat dejal, da želijo racionalizirati floto, zmanjšati število letov ter leteti z večjimi letali in posledično zmanjšati stroške na potnika.

Trenutno imajo v floti dva airbusa A319, šest letal CRJ900 in dve letali CRJ200. V preteklosti so imeli npr. več letal CRJ200 in manj letal CRJ900 kot zdaj.

Eno letalo CRJ200 nameravajo prizemljiti konec marca 2015, drugega pa bodo imeli še nadaljnji dve leti in ga tržili za namen ad-hoc čarterskega prometa.

Podrobnosti o tem, komu nameravajo prodati letali CRJ900 in kdaj bi lahko bila prodaja zaključena, niso razkrili. O prodaji bodo lahko več povedali decembra, so napovedali.

O prodaji dveh letal CRJ900 in najemu prav tako dveh letal istega tipa bodo na skupščini 8. decembra odločali tudi delničarji družbe, je razvidno iz sklica skupščine, ki je objavljen na spletni strani Agencije RS za javnopravne evidence in storitve (Ajpes).

Iz Adrie Airways, ki se je po julijski pozitivni odločitvi Evropske komisije glede preteklih državnih dokapitalizacij lotila novih izzivov in nadaljnjega razvoja družbe, je pred dnevi prišla dobra novica - poleti prihodnje leto bo uvedla novi povezavi iz Ljubljane, in sicer v švedsko prestolnico Stockholm in nemško glavno mesto Berlin.