Revija Reporter
Slovenija

Televizijka Manica J. Ambrožič s kazensko ovadbo nad Jelinčiča, ki jo izziva: "A te je kaj strah?"

Reporter
216 6.206

20. avg. 2021 9:10 Osveženo: 9:26 / 20. 8. 2021

Deli na:

Zmago Jelinčič

Bobo

"Jutri je ponedeljek. A te je kaj strah? Kako kaj spanje," je poslanec in predsednik SNS Zmago Jelinčič minulo nedeljo na twitterju nagovoril Manico Janežič Ambrožič, odgovorno urednico Informativnega programa Televizije Slovenija. Ta je tvit, s katerim jo je izzval dan preden naj bi programski svet odločal o razrešitvi direktorice TV Slovenije Natalije Gorščak, razumela kot porogljiv namig, da bi jo moralo biti, zato je Jelinčiča prijavila policiji.

"Kot odgovorna urednica informativnega programa sem deležna številnih groženj, zmerljivk in nadlegovanj, od sredine maja so pred sedežem RTV Slovenija protestniki, ki zahtevajo sestanek z mano in občasno izražajo grožnje. Grožnje in nadlegovanja mi sprožajo nelagodje," je za Večer pojasnila Ambrožičeva. Kar nekaj jih je že prijavila policiji, na policijo se je obrnila zaradi protestnikov pred RTV Slovenija, "vprašanje Zmaga J. Plemenitega, ali me je strah, pa razumem kot porogljiv namig, da bi me moralo biti".

Jelinčič je včeraj na tvitterju komentiral tudi prijavo na policijo. Tako je zapisal: "Gospo Manico je tako strah, da bo izgubila dobro plačano službo, da me je celo prijavila na policijo. Jutri je vseeno petek, pa bomo videli kako se bo obrnilo kolo zaposlitve."