Marjan Šarec Svet24.si

Ruski vohun se je približal slovenskemu ...

uvodna Svet24.si

Malček z možnostjo štirikolesnega pogona

DRU20150503BOBO152 Necenzurirano

Nova napaka sodišča: obsojeni bankirji so se ...

1717753308-dsc04923-1717753281864 Reporter.si

Lojze Peterle spet kritiziral vodstvo Nove ...

kek Ekipa24.si

Takšnega selektorja pa še ne: Nasmejani Kek ...

PodZvezdami_MajaKeuc_15_06_24_FotoAnaRojcPhoto-42 Odkrito.si

Kakšno presenečenje! Znani so jo podprli, pa ...

ilicic kurtic Ekipa24.si

Danci so znoreli! Pogačar Sloveniji na velikem ...

Slovenija

45-letnik v Kanalu grozil, da se bo razstrelil z jeklenko

Deli na:
45-letnik v Kanalu grozil, da se bo razstrelil z jeklenko

Kanal ob Soči. - Foto: Wikipedia

Novogoriški policisti so v četrtek na območju Kanala prijeli moškega, ki je grozil, da se bo razstrelil s pomočjo jeklenke. Policisti so zaradi nevarnosti evakuirali več okoliških prebivalcev, pri intervenciji pa se jim je pridružila tudi specialna enota policije. Pri prijetju je moški utrpel lažjo telesno poškodbo, so sporočili s PU Nova Gorica.

Na kraj dogodka je bilo napotenih več policijskih patrulj in kriminalisti z območja Policijske uprave (PU) Nova Gorica, ki so kraj tudi zavarovali in začeli evakuacijo bližnjih prebivalcev. Pri njihovi evakuaciji so policistom PU Nova Gorica pomoč nudili gasilci PGD Kanal, poklicni gasilci iz Nove Gorice in reševalci Zdravstvenega doma Nova Gorica. V dogodku sicer nihče od občanov ni bil poškodovan.

Pomoč so policistom nudili tudi policijski pogajalci, pripadniki specialne enote policije in pripadniki oddelka za protibombno zaščito, o sumu kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti pa so policisti obvestili pristojno državno tožilstvo.

Intervencijo so policisti in pripadniki specialne enote policije uspeli zaključiti v večernih urah, ko so s prisilnimi sredstvi prijeli 45-letnega moškega. Ker je pri tem utrpel lažje telesne poškodbe, so ga odpeljali na pregled v bolnišnico v Šempeter pri Gorici, nato pa so ga predali v oskrbo zdravstveni ustanovi na Severnem Primorskem, so še sporočili s PU Nova Gorica.