kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Zvezde brazilskega nogometa v težavah: tudi Romario v bolnišnici

Deli na:
Zvezde brazilskega nogometa v težavah: tudi Romario v bolnišnici

Romario je leta 1994 z Brazilijo postal svetovni prvak - Foto: Profimedia

Nekdanji brazilski nogometni zvezdnik Romario, ki je leta 1994 z Brazilijo postal svetovni prvak, je moral v Riu de Janeiru pod kirurški nož. Kot je poročala francoska tiskovna agencija AFP, ki se sklicuje na sporočilo objavljeno na Instagramu, so Romariu odstranili žolčnik. Petinpetdesetletni nekdanji napadalec Barcelone se počuti dobro.

Romaria so operirali v četrtek v bolnišnici Copa Star v Copacabani, operativni poseg je potekal "brez zapletov"in Romario naj bi že kmalu, v prihodnjih dneh, zapustil bolnišnico.

Romario, ki je bil izbran za najboljšega igralca svetovnega prvenstva leta 1994 v ZDA, se je po koncu tekmovalne poti podal v politiko. Leta 2010 je bil izvoljen za poslanca na listi brazilske socialistične stranke, leta 2014 je postal senator, nato je zamenjal stranko ter se leta 2018 na listi stranke Podemos neuspešno potegoval za guvernerja zvezne države Rio de Janeiro.

Nekdanji brazilski nogometni zvezdnik Romario se je leta 2017 potegoval za mesto predsednika brazilske nogometne zveze (CBF), ki so jo pretresali kandali s podkupovanjem.

V bolnišnici je še ena brazilska nogometna legenda, in sicer 80-letni Pele, ki dobro okreva po sobotni operaciji zaradi suma na tumor na debelem črevesu v Sao Paulu. Kot je poročala agencija AFP, Pele ostaja še naprej na intenzivnem oddelku.

Kot so sporočili iz njegove zdravniške ekipe v bolnišnici Albert Einstein, Pele "aktivno komunicira z okolico in kaže vse vitalne znake v mejah normale". Sum na tumor so pri Peleju odkrili med rutinsko preiskavo.

Mnogi ga imajo za najboljšega nogometaša v zgodovini, še danes je edini, ki je trikrat osvojil svetovno prvenstvo (1958, 1962 in 1970). Oba, Pele in Romario, sta v vsej svoji karieri zabila vsaj 1000 golov.