favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Znan bo svetovni prvak formule 1: bo Rosberg ustavil napad Hamiltona?

Deli na:
Znan bo svetovni prvak formule 1: bo Rosberg ustavil napad Hamiltona?

Foto: Getty Images

Danes popoldne bo padel zastor nad sezono 2016 v svetovnem prvenstvu formule 1, kjer se za naslov prvaka borita Nico Rosberg in Lewis Hamilton

1. Šele zadnja dirka bo odločila o naslovu prvaka, v boljšem položaju je Nemec Nico Rosberg, ki bo na startu v Abu Dabiju, dirka se bo začela ob 14. uri, imel 12 točk naskoka pred moštvenim sotekmovalcem Britancem Lewisom Hamiltonom.

Oba Mercedesova dirkača sta bila najboljša na treningih in v kvalifikacijah zadnje dirke sezone; Hamilton si je v soboto zagotovil tudi najboljši startni položaj pred Rosbergom, toda niti zmaga v Abu Dabiju mu do naslova ne bo pomagala, če bo Rosberg preizkušnjo končal kot drugi ali tretji. Šele Nemčevo četrto mesto bi Britancu odprlo pot do četrte lovorike najboljšega na svetu po letih 2008, 2014 in 2015.

Rosberg lovi prvo skupno zmago v karieri, zanjo pa ima precej dobre možnosti. Zaradi 12 točk naskoka si lahko privošči, da konča za Hamiltonom, le na zmagovalnem odru mora biti.

Če pa bo njegov moštveni tekmec slabši kot prvi, pa bo Rosbergu za ponovitev uspeha očeta Kekeja iz leta 1982 zadoščalo že četrto, peto ali šesto mesto. Če bo Hamilton peti ali slabši, pa se Rosbergu ne bo več treba obremenjevati z matematiko, saj bo že prvak.