požar avto hiša Svet24.si

V požaru v Radljah ob Dravi uničeni osebni ...

Johnny Deep Svet24.si

Johnny Depp na britanski premieri presenetil z ...

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

ruska propaganda rusija Reporter.si

Na spletnem portalu RTV Slovenija Putinovih trolov...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Zima v Teksasu se je polegla in Luka Dončić lahko spet igra košarko: ob vrnitvi na parket zmaga (VIDEO)

Deli na:
Zima v Teksasu se je polegla in Luka Dončić lahko spet igra košarko: ob vrnitvi na parket zmaga (VIDEO)

Foto: Reuters

Košarkarji Dallas Mavericks so se po nepričakovanem osemdnevnem premoru zaradi slabega vremena vrnili na tekme in v domači dvorani proti Memphis Grizzlies zmagali s 102:92. Junak večera je bil Tim Hardaway Jr., ki je 20 od svojih skupno 29 točk dosegel v prvem polčasu brez veliko pomoči Luke Dončića. Slovenec je k zmagi dodal 21 točk.

Košarkarji Dallasa so igrali prvič po dveh preložitvah zaradi snežnega viharja v Teksasu, zaradi česar so imeli nepričakovan osemdnevni premor.

"Očitno nam je teh osem dni premora res pomagalo," je dejal junak večera Hardaway, ki je za tri metal 7-11. "Ker nismo vedeli, kdaj bomo spet lahko stopili na parket, smo vsak zase skrbeli, da smo ostali v dobri formi," je dodal.

Dončić je 14 od svojih 21 točk dosegel v drugem polčasu na svoji prvi tekmi, odkar so ga izbrali v začetno peterko tekme zvezd All-Star še drugo zaporedno sezono. Tokrat je slovenski zvezdnik končal niz 14 zaporednih tekem z vsaj 25 doseženimi točkami, dodal je še sedem skokov in pet podaj, izgubil pa je štiri žoge.

Jalen Brunson je dodal 19, Josh Richardson pa 17 točk za Dallas, ki so po šestih zaporednih porazih - ti so jih potisnili proti dnu zahodne konference - zdaj prišli do dveh zmag.

Na parket tokrat ni stopil Latvijec Kristaps Porzingis, ki se je na dan tekme znašel na seznamu poškodovanih zaradi bolečin v hrbtu. To sezono je zaradi poškodb izpustil že 12 tekem. V zadnji četrtini pa je moral predčasno s parketa Nemec Maxi Kleber, ker si je zvil levi gleženj.

Pri gostih je bil prvi strelec Ja Morant z 22 točkami in devetimi podajami, Tyus Jones pa je osem od svojih desetih točk dosegel v uvodni četrtini.

"Ne bomo iskali izgovora za poraz v tem, da smo preutrujeni. Res smo odigrali veliko tekem, a danes nam enostavno ni šlo," je dejal trener gostov Taylor Jenkins.



Košarkarji Miami Heat pa so brez Gorana Dragića; Slovenec ni več na seznamu poškodovanih, vendar tokrat še ni stopil na parket, v gosteh pri Oklahoma City Thunderju zmagali s 108:94. Duncan Robinson je zbral 22 točk in zadel šest trojk na sedmi, zadnji tekmi gostujočega niza Miamija.

Kendrick Nunn je k zmagi dodal 20 točk in devet podaj, Bam Adebayo je zbral 19 točk in 13 skokov, skupaj pa sta vodila vročico pri nizu 15:0 na uvodu v zadnjo četrtino.

Košarkarji s Floride so dobili zadnje tri gostujoče tekme in so niz gostovanj končali z izkupičkom štirih zmag in treh porazov.

V sredo jih čaka prva domača tekma vse od 9. februarja, na kateri bodo gostili Toronto Raptors.

Prvaki Los Angeles Lakers pa so brez Anthonyja Davisa in Dennisa Schröderja presenetljivo doživeli poraz proti Washington Wizards in tako izgubili še tretjo tekmo od zadnjih štirih. Kljub prednosti 17 točk v tretji četrtini so jezerniki po podaljšku klonili s 124:127.

Wizards pa so slavili še petič zaporedoma, najbolj se je izkazal Russell Westbrook, ki je dosegel trojni dvojček s 27 točkami, 13 podajami in 11 skoki.