Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Zgodovinski uspeh "rumene podmornice" proti angleškim bogatašem

Deli na:
Zgodovinski uspeh "rumene podmornice" proti angleškim bogatašem

Foto: Profimedia

Nogometaši španskega Villarreala so zmagovalci evropske lige. V finalu v Gdansku so po streljanju enajstmetrovk z 12:11 premagali Manchester United. Po rednem delu se je tekma končala 1:1.

* Stadion Miejski, gledalcev 9500, sodnik: Turpin (Francija).
* Strelca: 1:0 G. Moreno (29.), 1:1 Cavani (55.).
* Enajstmetrovke: 2:1 G. Moreno, 2:2 Mata, 3:2 Raba, 3:3 Telles, 4:3 Alcacer, 4:4 Fernandes, 5:4 A. Moreno, 5:5 Rashford, 6:5 Parejo, 6:6 Cavani, 7:6 Gomez, 7:7 Fred, 8:7 Albiol, 8:8 James, 9:8 Coquelin, 9:9 Shaw, 10:9 Gaspar, 10:10 Tuanzebe, 11:10 Torres, 11:11 Lindelöf, 12:11 Rulli, De Gea - Rulli brani
* Villarreal: Rulli, Foyth (od 87. Gaspar), Albiol, Torres, Alfonso Pedraza (od 87. A. Moreno), Parejo, Capoue (od 120. Raba), Trigueros (od 77. Gomez), G. Moreno, Bacca (od 60. Coquelin), Pino (od 77. Alcacer).
* Manchester United: De Gea, Wan-Bissaka (od 120. Telles), Lindelöf, Bailly (od 115. Tuanzebe), Shaw, Pogba (od 115. James), McTominay (od 120. Mata), Greenwood (od 101. Fred), Fernandes, Rashford, Cavani.
* Rumeni kartoni: Capoue, Foyth; Bailly, Cavani.
* Rdeč karton: /


Nogometaši Villarreala so dočakali svojo prvo lovoriko v zgodovini kluba, hkrati pa so nadaljevali tradicijo uspehov španskih klubov v tem tekmovanju in tudi svojega trenerja Unaija Emeryja, ki je bil v drugem najmočnejšem evropskem tekmovanju najboljši že četrtič.

Do velikega uspeha je rumena podmornica, kot je vzdevek tega kluba, prišla po maratonskem izvajanju enajstmetrovk. Strel z bele pike je zadelo deset nogometašev na vsaki strani, tako da sta na koncu na vrsto prišla oba vratarja. Geronimo Rulli je David de Geo premagal, Španec pa se mu ni oddolžil in je tako postal tragičen junak tekme.

V rednem delu sta ekipi pokazali disciplinirano igro, priložnosti ni bilo veliko. Manchester United je imel terensko premoč, bil nevarnejši, a Španci so odlično stali na terenu, v prvem delu pa so tudi izkoristili svojo edino priložnost. V 29. minuti je Dani Parejo izvedel prosti strel z leve strani, pred vrati pa se je odlično znašel najboljši strelec Villarreala v letošnji sezoni Gerard Moreno.

V drugem delu so Angleži, ki so lovili svojo šesto evropsko lovoriko in drugo v evropski ligi, hitro izenačili. To je z nekaj sreče uspelo Edinsonu Cavaniju, do katerega se je po strelu Markusa Rasforda in fliperja v kazenskem prostoru žoga odbila, Urugvajec pa ni imel težkega dela, da jo je potisnil v mrežo.

Cavani je imel do konca tekme še dve priložnosti, prav tako bi se med strelce lahko vpisal tudi Rashford, toda mreži sta ostali nedotaknjeni do konca rednega dela. In tudi v podaljšku, v katerem so pobudo prevzeli Španci, ki so imeli tudi nekaj polpriložnosti, vendar je ostalo pri izidu 1:1, tako da so zmagovalca morale odločiti enajstmetrovke.