stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Čaka nas čisto angleški finale lige prvakov: Chelsea izločil Real!

Deli na:
Čaka nas čisto angleški finale lige prvakov: Chelsea izločil Real!

Foto: Profimedia

Nogometaši Chelseaja so drugi finalisti lige prvakov. Na povratni polfinalni tekmi so Angleži premagali Real Madrid z 2:0 (1:0). Prva tekma se je v Madridu končala z 1:1.

* Stadion Stamford Bridge, brez gledalcev, sodniki: Orsato, Giallatini in Preti (vsi Italija).
* Strelca: 1:0 Werner (28.), 2:0 Mount (85.).
* Chelsea: E. Mendy, Christensen, T. Silva, Rüdiger, Azpilicueta (od 88. James), Kante, Jorginho, Chilwell, Mount (od 88. Ziyech), Werner (od 68. Pulišić), Havertz (od 90. Giroud).
* Real Madrid: Courtois, Militao, Nacho, Ramos, F. Mendy (od 63. Valverde), Casemiro (od 76. Rodrygo), Modrić, Kroos, Vinicius (od 63. Asensio), Hazard (od 89. Diaz), Benzema.
* Rumeni kartoni: Jorginho, Christensen, Mount; Ramos, Nacho, Kroos, Valverde.
* Rdeči karton: /.

Londončani so pod vodstvom Thomasa Tuchela zasluženo prišli v finale tega tekmovanja, na povratni tekmi so si priigrali številne priložnosti, dvakrat pa tudi zadeli in ostali v igri za nov naslov evropskega prvaka po slavju leta 2012. Na drugi strani je rekorder po številu evropskih naslovov tokrat pod vodstvom Zinedina Zidana pokazal premalo, da bi se prebil v svoj prvi finale v zadnjih treh letih.

V odločilnem obračunu sezone bo tako Chelsea 29. maja v Istanbulu igral proti še enemu angleškemu klubu Manchester Cityju, ki je v prvem polfinalu s skupnim izidom 4:1 izločil Paris Saint-Germain. Slednjega je lani Tuchel popeljal do finala lige prvakov, a tam izgubil proti Bayernu.

Madridčani, ki so v ekipi spet pozdravili kapetana Sergia Ramosa in tudi nekdanjega Chelseajevega igralca Edena Hazarda, so pričakovano od začetka prevzeli pobudo, medtem ko so Londončani potrpežljivo čakali na svoje priložnosti in jih tudi dočakali.



Med drugim je imel vratar Reala Thibaut Courtois nekaj težav po streli od daleč Antonia Rüdigerja v 12. minuti, v 18. minuti je Timo Werner zadel, a iz prepovedanega položaja, deset minut pozneje pa je nemški napadalec dosegel vodilni zadetek, ko je iz bližine z glavo v mrežo poslal žogo, ki se je od prečke odbila po predhodnem poskusu Kaija Havertza.

Španci so poskušali večinoma s streli od daleč, toda poskuse Tonija Kroosa v 11., Luke Modrića v 17. in Karima Benzemaja v 26. minuti je ustavil razpoloženi vratar domačih Edouard Mendy. Izkušeni francoski napadalec je bil nevaren tudi v 35. minuti, ko je poskusil z glavo, spet pa se je izkazal Mendy.

Takoj po začetku drugega polčasa je bil Chelsea blizu podvojitvi vodstva, a je Havertz, tokrat z glavo, spet zadel prečko. Thiago Silva je v 52. minuti prav tako dobil skok, a zgrešil cilj, minuto pozneje pa je še Mason Mount zgrešil iz bližine. V 59. minuti je imel novo izjemno priložnost spet Havertz, a je izgubil dvoboj s Courtoisom.

Real je v drugem polčasu prvič zagrozil šele v 64. minuti, spet je svoje delo dobro opravil vratar Mendy po Hazardovem strelu. Le nekaj trenutkov zatem pa je zablestel Federico Valverde, ki je v zadnjem trenutku blokiral strel N'Goloja Kanteja.

Ta pa je v 85. minuti ukradel žogo tekmecem, zaposlil Christiana Pulišića, ki je z desne strani podal pred vrata, kjer je bil najspretnejši Mount za končnih 2:0.

Londončani so v osmini finala izločili Atletico Madrid, v četrtfinalu pa Porto, Real pa Atalanto in Liverpool.