zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Handanović z Interjem lovi četrti naslov v evropski ligi

Deli na:
Handanović z Interjem lovi četrti naslov v evropski ligi

Samir Handanović - Foto: Profimedia

V Kölnu bomo nocoj dobili zmagovalca evropske lige. V finalu se bosta pomerila španska Sevilla in italijanski Inter, ki zgodovinsko gledano veljata za najuspešnejša kluba v tem tekmovanju s skupno osmimi naslovi. Pri Milančanih bo v vratih stal slovenski vratar Samir Handanović, ki naskakuje sploh prvo lovoriko s svojim klubom.

Handanović se je pred sezono 2011/12 iz Udineseja preselil k Interju, a v devetih letih še ni okusil slasti zmage v italijanskih ali evropskih tekmovanjih. Tokrat bi lahko kot kapetan celo dvignil pokal za najboljše moštvo v evropski ligi.

Inter je trikrat osvojil nekdanji pokal Uefa, predhodnika tekmovanja, kot ga poznamo v zdajšnji različici. Nazadnje jim je to uspelo v sezoni 1997/98, po 22 letih pa bodo v finalu izzvali najboljše moštvo v tem tekmovanju.

Sevilla je v tem tisočletju kar petkrat osvojila evropsko ligo. Klub velja za pravega specialista v tem tekmovanju, šesti naslov pa bi bil prvi po letu 2016, ko so bili v finalu boljši od Liverpoola. Angleški in španski klubi so to tekmovanje dobili v zadnjih osmih sezonah, Inter pa lahko to tradicijo prekine.

V Nemčiji so na zaključnem turnirju evropske lige, spremenjeni sistem tekmovanja je posledica pandemije novega koronavirusa, na poti do finala ugnali Getafe (2:0), Bayer Leverkusen (2:1) in v polfinalu še Šahtar iz Donjecka s 5:0. Posebej nevaren za vrata Seville bo predvsem napadalni dvojec Romelu Lukaku-Lautaro Martinez.

Andaluzijski velikan bo skušal s še eno čvrsto predstavo v obrambi omejiti Belgijca in Argentinca ter ponoviti predstavo proti Manchester Unitedu v polfinalu (2:1), Wolverhamptonu v četrtfinalu (1:0) ter Romi v osmini finala (2:0).

Finale se bo začel ob 21. uri.