energije Dobra karma

Kipele bodo jeza, nežnost, strasti in vse vmes

princ Harry Svet24.si

Princ Harry le še bleda senca samega sebe

NOVAK 8A-2020 Reporter.si

Ljudmila Novak ob 20. letnici NSI o svetovljanu ...

nijz, Nacionalni inštitut za javno zdravje Svet24.si

NIJZ o cepivu za covid-19 ter ugodni ...

aleksandra pivec danilo markocic izola bobo2 Necenzurirano

"Kravje kupčije" z nepremičninami v občini Izola

bejrut, eksplozija, amonijev-nitrat Odkrito.si

Zakaj je eksplozija v Bejrutu bila tako ...

Sanja grohar_portet_osebni arhiv Njena.si

Sanja Grohar v solzah

Magazin

Zavarovalnica Generali je otroke iz socialno šibkejših družin peljala na Olimpijski tabor

Deli na:
Zavarovalnica Generali je otroke iz socialno šibkejših družin peljala na Olimpijski tabor

Olimpijski tabor z Generalijevo maskoto. - Foto: Zavarovalnica Generali

»Otroci, ki živijo v težkih razmerah, so zaradi pomanjkanja pogosto izključeni tudi iz vseh prostočasnih aktivnosti. O taborih, kjer bi lahko razvijali svoje talente, pa lahko le sanjajo. Zato smo izjemno veseli, kadar jim lahko omogočimo doživetja, ki jih enačijo z vrstniki,« je povedala Anita Ogulin, prvo ime ZPM Ljubljana Moste-Polje. Zavarovalnica Generali je namreč kot sponzor Olimpijskega komiteja Slovenije s programom Botrstvo skupaj z ZPM Ljubljana Moste-Polje petim otrokom iz socialno ogroženih družin omogočila udeležbo na Olimpijskem taboru. Otroke je spremljal tudi Foksi, maskota Olimpijskega komiteja Slovenije.

»Odločili smo se, da letos ne bomo pripravljali posebnega dogodka ob olimpijskem dnevu. Sredstva smo tako raje namenili za dober namen, in sicer za otroke iz socialno šibkejših družin, ki smo jih peljali na tabor v Kranjsko Goro,« so pojasnili iz zavarovalnice Generali.

Mladi nadobudneži so se v času bivanja naučili živeti v olimpijskem duhu, spoznali pa so tudi osnove mnogih športnih discipline. Obiskali so jih številni vrhunski slovenski športniki, med njimi telovadca Mitja Petkovšek in Mojca Rode, odbojkar Tomi Šmuc, rokometaš Jure Natek, kajakaš Simon Hočevar, teniški igralec Gregor Žemlja in mnogi drugi.

Da bo spomin na olimpijski tabor za vse udeležence še prijetnejši, jih je obiskal Levček, maskota zavarovalnice Generali. Prav v teh dneh ga lahko zasledimo na družbenih omrežjih, kjer vsak dan predstavlja eno od olimpijskih disciplin. Ravno sedaj bi morala Japonska gostiti poletne olimpijske igre.  Peterica otrok se je skupaj z maskoto preizkusila v vlogi rokometašev, odbojkarjev, košarkarjev ter spoznala Natka in Šmuca, Generali pa je s to gesto izkazal veliko srce in levjesrčnost, kar je tudi eno od vodil zavarovalnice.

Loading...