UVODNA rudnik radomlje frantar zabret Igor Kupljenik Svet24.si

Razkošje slovenskih milijonarjev na 920 ...

lev Svet24.si

Popoln vodič po znamenju leva in njegovo vladanje...

schellenburg Necenzurirano

Kdo je plačal 8 tisoč evrov za kvadrat v ...

iztok seljak Saso Radej Reporter.si

»Do konca sprijeno!« Nemoralni slovenski ...

pogacar Ekipa24.si

Bo Tadej Pogačar tekmoval na olimpijskih igrah? ...

Nuša Lesar Njena.si

Po več kot letu dni se je vrnila Nuša Lesar

nika prevc pm Ekipa24.si

Nika Prevc je zablestela kot še nikdar! Naša ...

Magazin

Zaradi teroristične grožnje Euro 2016 pred praznimi tribunami?

Deli na:
Zaradi teroristične grožnje Euro 2016 pred praznimi tribunami?

Foto: Getty Images

Kljub valu terorističnih napadov v Evropi Francija tudi po torkovih napadih v Bruslju poudarja, da izvedba nogometnega evropskega prvenstvo v juniju in juliju ni bila nikoli pod vprašajem. "Če bi odpovedali ali prestavili EP, bi dali prav tem strahopetnežem, ki napadajo," je za časnik L'Equipe dejal državni sekretar Thierry Braillard. Je pa podpredsednik Uefinega izvršnega odbora Giancarlo Abete namignil, da bi se zaradi varnosti tekme lahko igrale celo pred praznimi tribunami

Braillard je ob tem dejal, da ne verjame, da bi o prestavitvi turnirja premišljevali pri Evropski nogometni zvezi, seveda pa je priznal, da je varnostno vprašanje eno od osrednjih pri organizaciji EP, ki se začne 10. junija. "Terorizem je bil vse od začetka eno od ključnih varnostnih vprašanj EP. Pripravljamo se, vadimo postopke in več ni moč storiti. Vsekakor zdaj ni pravi trenutek, da bi sejali strah."

Nogometnim ekipam, ki bodo zaigrale na EP, sporoča, da naj jih ne skrbi: "Vsako od ekip bodo varovale posebne enote policije, to velja tako za njihova prebivališča, kot tekme in treninge."

Razpravo o varnosti na EP so novinarji vnovič obudili po torkovih napadih v Bruslju, saj so v Franciji še kako živi novembrski napadi v Parizu, kjer je bila ena od tarč tudi nogometni stadion na katerem sta se na prijateljski tekmi merili Francija in Nemčija.