mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Zaradi teroristične grožnje Euro 2016 pred praznimi tribunami?

Deli na:
Zaradi teroristične grožnje Euro 2016 pred praznimi tribunami?

Foto: Getty Images

Kljub valu terorističnih napadov v Evropi Francija tudi po torkovih napadih v Bruslju poudarja, da izvedba nogometnega evropskega prvenstvo v juniju in juliju ni bila nikoli pod vprašajem. "Če bi odpovedali ali prestavili EP, bi dali prav tem strahopetnežem, ki napadajo," je za časnik L'Equipe dejal državni sekretar Thierry Braillard. Je pa podpredsednik Uefinega izvršnega odbora Giancarlo Abete namignil, da bi se zaradi varnosti tekme lahko igrale celo pred praznimi tribunami

Braillard je ob tem dejal, da ne verjame, da bi o prestavitvi turnirja premišljevali pri Evropski nogometni zvezi, seveda pa je priznal, da je varnostno vprašanje eno od osrednjih pri organizaciji EP, ki se začne 10. junija. "Terorizem je bil vse od začetka eno od ključnih varnostnih vprašanj EP. Pripravljamo se, vadimo postopke in več ni moč storiti. Vsekakor zdaj ni pravi trenutek, da bi sejali strah."

Nogometnim ekipam, ki bodo zaigrale na EP, sporoča, da naj jih ne skrbi: "Vsako od ekip bodo varovale posebne enote policije, to velja tako za njihova prebivališča, kot tekme in treninge."

Razpravo o varnosti na EP so novinarji vnovič obudili po torkovih napadih v Bruslju, saj so v Franciji še kako živi novembrski napadi v Parizu, kjer je bila ena od tarč tudi nogometni stadion na katerem sta se na prijateljski tekmi merili Francija in Nemčija.