porenta01 Svet24.si

Še o traktorju 82-letnega gospoda Frančiška ...

strelec Dobra karma

Na nebu 22.11. ob 14.59 zavlada Strelec - brutalno...

nazare, valovi Svet24.si

VIDEO: Tako se spuščajo po orjaških valovih

porenta01 Svet24.si

Še o traktorju 82-letnega gospoda Frančiška ...

tanja balabanić Dobra karma

Tanja iz Kmetije: »Samo da bi me oče kdaj objel ...

indira Njena.si

Indira Ekić ni več blondinka

tom zupan Njena.si

Tako privlačen je postal Tom iz Kmetije

Magazin

Zaradi snega na prelazu Gavia je ogrožena kraljevska etapa Gira

Deli na:
Zaradi snega na prelazu Gavia je ogrožena kraljevska etapa Gira

Majski sneg v Švici - Foto: Reuters

Prireditelji kolesarske dirke po Italiji in lokalne oblasti se borijo s snegom, ki povzroča težave na prelazu Gavia, kamor bi morali kolesarji zaviti v 16., kraljevski etapi. Omenjeni prelaz povzroča sive lase organizatorjem že več tednov, a Italijani verjamejo, da bodo ceste pravočasno sčistili.

Leta 2013 so prireditelji zaradi snega morali odpovedati etapo, ki bi morala čez več kot 2600 metrov visok prelaz.

Torkova etapa bi morala biti kraljevska za letošnjo rožnato pentljo. Gavia bi moral biti prvi vzpon dneva, temu sledi še prelaz Mortirolo.

Trenutno je Gavia prekrit s snegom, na nekaterih mestih ga je več kot štiri metre, poroča kolesarski portal cyclingnews. Župan Ponta di Legna, kjer bo cilj etape, Ennio Donati, verjame, da bodo v enem tednu očistili sneg, a opozarja, da ji bo pri tem moralo pomagati tudi vreme, sicer bodo težko delali. A je napoved vse prej kot dobra.


"Na vso moč bomo delali, da očistimo sneg. Že zdaj trdo delamo. Če se bo vreme izboljšalo, smo prepričani, da bomo uspeli. A na vreme ne moremo vplivati. Če bo na dan etape zjutraj slabo vreme, lahko direktor odpove vzpon. Leta 2013 so celo odpovedali etapo. Upamo, da se nam letos nasmehne sonce. Na vse ostalo smo pripravljeni," pravi Donati.

Vzpon na Gavio je bil skrb direktorja Gira Maura Vegnija že dlje časa. Vegni pravi, da ima načrt B, a ga ni želel razkriti. Povedal je le, da vzpona čez Mortirolo odpadeta.

V pogovoru za Gazzetto dello Sport je v ponedeljek povedal, da je prehitro sprejemati odločitev o kraljevski etapi, s sodelavci pa skrbno spremlja dogodke. Verjame, da bodo etapo speljali čez Gavio.

"Prehitro je za govoriti. Provinci Brescie in Sondorie delajo dneve in noči, na obeh straneh prelaza. Upamo, da se vreme izboljša," je dejal Vegni.

loading...
Loading...