renata dacinger_milos ojdanic Odkrito.si

Ugledna nagrada za slovensko novinarko

Cenik Svet24.si

FOTO: Zakaj turisti na Hrvaško pridejo prvič, ...

lev 1 Petisvet.si

Andreja Novak: tedenski horoskop od 23. 7. do 28. ...

turisti Svet24.si

Hrvati iščejo odgovore: »Zakaj imamo letos tako...

Lorella flego Svet24.si

FOTO: Vroče znane Slovenke: seksi 40-letnice

lina Njena.si

Lina Kuduzović v kopalkah pozirala na obali ...

Slavko Bobovnik_Lezeca Njena.si

Slavko Bobovnik na dopustu doživel šok

Magazin

Zaradi snega na prelazu Gavia je ogrožena kraljevska etapa Gira

Deli na:
Zaradi snega na prelazu Gavia je ogrožena kraljevska etapa Gira

Foto: Reuters - Fotografija je simbolična.

Prireditelji kolesarske dirke po Italiji in lokalne oblasti se borijo s snegom, ki povzroča težave na prelazu Gavia, kamor bi morali kolesarji zaviti v 16., kraljevski etapi. Omenjeni prelaz povzroča sive lase organizatorjem že več tednov, a Italijani verjamejo, da bodo ceste pravočasno sčistili.

Leta 2013 so prireditelji zaradi snega morali odpovedati etapo, ki bi morala čez več kot 2600 metrov visok prelaz.

Torkova etapa bi morala biti kraljevska za letošnjo rožnato pentljo. Gavia bi moral biti prvi vzpon dneva, temu sledi še prelaz Mortirolo.

Trenutno je Gavia prekrit s snegom, na nekaterih mestih ga je več kot štiri metre, poroča kolesarski portal cyclingnews. Župan Ponta di Legna, kjer bo cilj etape, Ennio Donati, verjame, da bodo v enem tednu očistili sneg, a opozarja, da ji bo pri tem moralo pomagati tudi vreme, sicer bodo težko delali. A je napoved vse prej kot dobra.


"Na vso moč bomo delali, da očistimo sneg. Že zdaj trdo delamo. Če se bo vreme izboljšalo, smo prepričani, da bomo uspeli. A na vreme ne moremo vplivati. Če bo na dan etape zjutraj slabo vreme, lahko direktor odpove vzpon. Leta 2013 so celo odpovedali etapo. Upamo, da se nam letos nasmehne sonce. Na vse ostalo smo pripravljeni," pravi Donati.

Vzpon na Gavio je bil skrb direktorja Gira Maura Vegnija že dlje časa. Vegni pravi, da ima načrt B, a ga ni želel razkriti. Povedal je le, da vzpona čez Mortirolo odpadeta.

V pogovoru za Gazzetto dello Sport je v ponedeljek povedal, da je prehitro sprejemati odločitev o kraljevski etapi, s sodelavci pa skrbno spremlja dogodke. Verjame, da bodo etapo speljali čez Gavio.

"Prehitro je za govoriti. Provinci Brescie in Sondorie delajo dneve in noči, na obeh straneh prelaza. Upamo, da se vreme izboljša," je dejal Vegni.

Loading...