blagne helena 1_1_210 Odkrito.si

Bivši s tožbo nad Heleno Blagne, sodišče odločilo

strele, združeno kraljestvo, strela, nevihta Svet24.si

FOTO in VIDEO: Na Otoku udarila »mati vseh ...

Jure Kopušar – obrez!!! Svet24.si

Jure se boji blokade

Tovarna sladkorja Ormož Svet24.si

Razburil jo je slovenski sladkor iz Hrvaške

Selena Gomez Najstnica.si

Taylor Swift se je na odru pridružila Selena ...

Giorgos Parasiris; Savina Atai Njena.si

Družina Savine Atai se bo povečala za enega člana

ivona pavlovic Njena.si

Barovka Ivona na Tajskem takole dvigovala ...

Magazin

Bo veter odpihnil olimpijske igre? Tekmovanja so onemogočena, zaprli so olimpijski park

Deli na:
Bo veter odpihnil olimpijske igre? Tekmovanja so onemogočena, zaprli so olimpijski park

Foto: Reuters

Močan veter v olimpijskem mestu Gangneung ob vzhodni obali Južne Koreje povzroča velike težave lokalnim oblastem in organizatorjem olimpijskih iger.

"Vse aktivnosti v olimpijskem parku so zaradi varnostih razlogov začasno ustavljene," je povedal tiskovna predstavnica organizacijskega komiteja. Niso pa ogrožena tekmovanja v ledenih dvoranah.

Ljudi, ki se v pričakovanju tekmovanj v hitrostnem drsanju zadržujejo na prostem v olimpijskem parku, so pozvali, naj se umaknejo v zgradbe. Do konca dneva so sicer dostop do parka za javnost zaprli.

Popoldne po lokalnem času so v obmorskem mestu izmerili veter s hitrostjo 8,7 metra na sekundo. Oblasti so na nevarnost zaradi močnega vetra opozorile ljudi tudi s kratkimi sporočili prek telefonov.

Zaradi škode, ki jo je veter povzročil na strešni kritini, so po poročanju nacionalne tiskovne agencije Yonhap v olimpijskem parku zaprli nekaj začasno postavljenih objektov, med njimi trgovino s spominki in medijski center.

Močan veter kroji tudi usodo tekem v zimskem središču Alpensia. Biatlonke se bodo na 15-kilometrski razdalji pomerile šele v četrtek, alpske smučarke pa bodo slalom odpeljale v petek. Pred tem so prav tako zaradi močnega vetra prestavili moški smuk in ženski veleslalom.