zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

doncic Ekipa24.si

Dallas slavi! Luka Dončić in druščina ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Zaradi koronavirusa letos brez Piva in cvetja v Laškem

Deli na:
Zaradi koronavirusa letos brez Piva in cvetja v Laškem

Organizatorji in partnerji festivala Pivo in cvetje, ki je 55 let potekal julija v Laškem, so se odločili, da festivala letos ne bo. Zaradi epidemije novega koronavirusa so 56. festival prestavili na prihodnje leto, so danes sporočili iz Pivovarne Laško Union.

Doslej so bili organizatorji dogodka primorani festival odpovedati leta 1984 zaradi gradnje novega mostu prek reke Savinje, ki edini vodi v laško mestno jedro.

Letošnje načrte je organizatorju Centru za šport, turizem, informiranje in kulturo Laško, pokrovitelju festivala občini Laško in generalnemu sponzorju Pivovarni Laško Union prekrižala globalna pandemija koronavirusa. Festival so načrtovali med 9. in 12. julijem, a je dobre tri mesece pred dogodkom nemogoče napovedati konec epidemije.

"Varnost obiskovalcev je prva skrb vseh, ki ga organizirajo. Zato so sklenili 56. festival prestaviti na prihodnje leto," navajajo v Pivovarni Laško Union. Letošnji glasbeni program je bil v celoti določen, a se je pod vprašaj postavila izvedba, saj so številne turneje glasbenikov odpovedane.

Festival Pivo in cvetje je največji in najstarejši turistično-glasbeni dogodek, ki v Laško vsako leto privabil več 10.000 obiskovalcev. Festival je izrednega pomena za blagovno znamko Laško ter pomemben turistični produkt ne le lokalnega okolja, temveč vse Slovenije, so spomnili organizatorji.