požar avto hiša Svet24.si

V požaru v Radljah ob Dravi uničeni osebni ...

Johnny Deep Svet24.si

Johnny Depp na britanski premieri presenetil z ...

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

ruska propaganda rusija Reporter.si

Na spletnem portalu RTV Slovenija Putinovih trolov...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

kolo sreče Njena.si

Znani tekmovalec kviza pokvaril slavno Kolo sreče

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Žalostna psička Lady ganila Hrvate

Deli na:
Žalostna psička Lady ganila Hrvate

Psička Lady pred hišo pokojnega soseda - Foto: Facebook

Psička Lady iz Vodnjana pri Pulju nekajkrat dnevno, ne glede na vremenske razmere, prihaja pred vrata hiše svojega najljubšega soseda, ki je umrl pred štirimi leti. Lady leži na pločniku, žalostno gleda proti vratom in nepremično čaka, so ljubezen psičke do preminulega soseda in njenega velikega prijatelja opisali lastniki 16-letne psičke.

Lady se je, ko je imela pet let, še posebej navezala na soseda, ki je živel v vzporedni ulici v Vodnjanu, kakšnih sto metrov stran od hiše lastnikov psičke. Ko je bil sosed Salko še živ, ga je psička vsak dan spremljala na vrt in v trgovino. Šla sta tudi na sprehode. Prav tako sta se redno srečevala v popoldanskih urah. Sosed jo je hranil in se pogovarjal z njo, je za današnji Jutarnji list povedal latnik psičke Marijan Kancijanić.

Dodal je, da je bil pokojni sosed Salko ledvični bolnik. Morda je Lady vsak dan hodila k njemu, ker se je želela prepričati, da se dobro počuti. Podobno je Salko vsak dan obiskal Lady, ko nekaj časa ni mogla hoditi in je okrevala, ko jo je povozil avtomobil. Salko je bil takrat zaskrbljen in je jokal zaradi psičke, Lady pa je kljub bolečinam močno mahala z repom, ko ga je zagledala, je še povedal.



Ko je Salko pred štirimi leti umrl, je izginil tudi del Lady, nadaljuje Kancijanić. Izpostavlja, da psička po Salkovi smrti vsak dan zjutraj in popoldne hodi do sosedove hiše in čaka pred njegovimi vrati, ne glede na to, ali sije sonce ali padata dež ali sneg.

Navezanost Lady do Salka je podobna skoraj stoletje stari resnični zgodbi z Japonske o psu Hachiku pasme Akita in njegovem lastniku. Prijateljstvo med človekom in psom ter pasja zvestoba sta postali svetovno znani zahvaljujoč celovečernim filmom o tej zgodbi. Hachiko je skoraj desetletje vsak dan čakal svojega lastnika, profesorja na tokijski univerzi, na lokalni železniški postaji. Tudi potem, ko je profesor nenadoma umrl.