Revija Reporter
Magazin

Zakulisje Eme: Na RTV izsiljujejo slovenske glasbenike

Elvira Miše Miklavčič

17. mar. 2019 20:00

Deli na:

Letošnja zmagovalca Eme Zala Kralj in Gašper Šantl.

Media24

Ema 2019 je tudi letos vsaj na videz potekala v blišču in sijaju, v ozadju te prireditve, ki jo je RTV Slovenija izpeljala skoraj izključno z zunanjimi izvajalci, pa se skriva tudi vsa beda delovanja javnega zavoda RTV Slovenija in njihovega odnosa do slovenskih glasbenikov.

V članku pišemo o s strani RTV Slovenija  zamolčani  napaki pri objavi napačne  stacionarne glasovalne telefonske številke.

Pod drobnogled vzamemo tudi stroške letošnje Eme in zakaj v teh stroških ni niti cent  namenjen  nastopajočim glasbenikom.

Znani slovenski glasbeni producent Janez Križaj za Reporter komentira tovrstno glasbeno »zastonjkarstvo« na RTV Slovenija in pojasni, kakšen je način delovanja te ustanove in na kakšen način krojijo usodo slovenskih glasbenikov uredniki na televiziji, urednica založbe ZKP RTV Slovenija in glasbeni uredniki Vala 202.

Pišemo tudi o t. i. »uredniški svobodi«  na RTV Slovenija in »spletu srečnih naključij« Andreja Karolija ter o tem, pod kakšnimi oderuškimi pogoji izdajajo  glasbeniki albume na založbi ZKP RTV Slovenija.

VEČ V TISKANEM REPORTERJU IN TRAFIKI24