Revija Reporter
Magazin

Zakaj je jokala Tinkara Fortuna na Veseljaku

A. S.
815

20. okt. 2024 6:00

Deli na:

Iz nasmeha in norčevanja iz njenih zob je naredila biznis. To!

Simon Pelko

Tinkari Fortuna je šlo kar malo na jok že ob prijazni napovedi na Veseljaku, v oddaji VIP petek, kamor sta jo povabila Darja Gajšek in Žiga Kvas. Povedala je, da je članica skupine Bepop že polovico življenja, torej 22 let, stara pa je 44.

Ob tem, ko so na Veseljaku vrteli venček videospotov te skupine, se je Tinkara spet raznežila. Kako se je soočala s prepoznavnostjo v rani mladosti, pred 22 leti?

Tinkara meni, da ni bilo hujšega, ona je še vedno normalno hodila v službo. Nekaj besed o Tinkari je povedala v eter tudi njena sopevka in sočlanica skupine Bepop Alenka Husić: da je bila Tinkara lepa kot Barbika in vedno utrujena, ker je bila poleg nastopov še redno zaposlena.

Majice s Tinkarinim nasmehom gredo za med.

Simon Pelko

Tukaj pa je Tinkara že spustila nekaj pravih solzic. Danes ima na ta naporen čas samo lepe spomine. Leta 2005 je prvič postala mamica, in to čisto načrtovano, z »dovoljenjem« skupine. Nastopala je do osmega meseca nosečnosti.

Danes ima poleg najstarejše še dve hčerkici, ki sta obe plesalki. Mož Peter jo podpira in ji pusti, da je ona res ona. Je stroga, a pravična mama. Ko so hčerke na videoposnetku povedale, zakaj je Tinkara najboljša mamica na svetu, se je Tinkara do konca razjokala.

Povedala je, da ji je biti mama prvo poslanstvo na svetu in da je res rada mama. Spregovorila je tudi o svoji karierni poti, saj je zdaj podjetnica, ki ustvarja slikanice za otroke, v katerih obuja spomine na otroštvo in spodbuja otroško ustvarjalnost, pa tudi stare vrednote.

Tinkara je še razkrila, da se v zadnjem času veliko druži s člani skupine Game over, Power Dancers in s Sebastianom, a več od tega ne sme povedati. Njena najljubša igrica v otroštvu je bila gumitvist. Tinkara se zelo rada smeje, že kot otroku so ji rekli "smejko", pravi, da je to podedovala po mamici in babici.

Tinkara Fortuna, Žiga Kvas in Darja Gajšek

Simon Pelko

Včasih so se otroci norčevali iz njenih velikih sprednjih zob, a je to obrnila sebi v prid in danes uspešno prodaja majice z njenim značilnim nasmehom in zobki. Zato tudi otroke na predavanjih po šolah uči, naj takšne stvari poskusijo obrniti sebi v prid.

Na koncu VIP petka na Veseljaku je voditeljema Darji Gajšek in Žigu Kvasu povedala, da se že dolgo časa ni tako radostno in tako močno zjokala. In se zahvalila za vse izjave in prispevke, ki so iz nje zvabili toliko solz.