favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Začetek košarkarskega prvenstva le pred peščico gledalcev

Deli na:
Začetek košarkarskega prvenstva le pred peščico gledalcev

Foto: www.alesfevzer.com

Danes se bo s štirimi tekmami začelo jubilejno 30. državno prvenstvo v košarki. Zaradi zdravstvenih razmer v državi bodo gledalci večinoma ostali pred vrati dvoran, tribune bodo ob upoštevanju vseh protokolov odprte le v Novem mestu in Rogaški Slatini.

V dolenjski prestolnici bo Krka ob 19. uri gostila Gorenjsko gradbeno družbo Šenčur, Rogaška pa se bo ob isti uri pomerila s Šentjurjem. Dvorani v Kranju in na Polzeli, kjer bosta gostovali ekipi iz Podčetrtka oziroma Laškega, bosta zaprti za gledalce, tako kot tudi koprska Bonifika, kjer bo v nedeljo ob 20. uri še zadnja tekma uvodnega kroga med Koper Primorsko in Helios Suns.

Glede na to, da bodo gledalci marsikje prikrajšani za oglede tekem v živo, je Košarkarska zveza Slovenije poskrbela za spletne prenose. Vse tekme 1. SKL bodo v neposrednem prenosu predvajane na youtube kanalu KZS, derbi kroga pa bo po novem predvajala športna televizija Sportklub.

Sezona 2019/2020 ni bila odigrana do konca in naslov prvaka zaradi premajhnega števila tekem ni bil podeljen. Sicer jih ima največ Olimpija, ki je bila prvak Slovenije sedemnajstkrat (nazadnje 2017/18) in ki v prvem delu 1. SKL ne bo igrala, saj istočasno nastopa v evropskem pokalu in ligi Aba. Z sedmimi naslovi sledi Krka, dva ima Helios, po enkrat pa sta bila prvaka Šentjur in Sixt Primorska.