severa gjurin 1 Svet24.si

Družinska sreča Severe Gjurin

Meghran Princ Harry Svet24.si

Zaskrbljeni princ Harry razkril, zakaj ne bo ...

907452_099_liitjska Necenzurirano

Revizorka, ki je poslušala le glavna osumljenca ...

tanja frantar igor zabret Reporter.si

Skoraj 28 milijonov evrov poslov pod Golobovo ...

riera pm Ekipa24.si

Nora informacija! Albert Riera blizu vrnitve v ...

Domagoj Ivanković Njena.si

Josip iz Botrov nasmejan, z ženo srečna na svojem

ljudski vrt gw Ekipa24.si

Nogometašu Maribora umrl oče, a je proti Romunom...

Magazin

Za varen prihod na cilj

Deli na:
Za varen prihod na cilj

Fotografija je simbolična. - Foto: Profimedia

Se boste letos na dopust odpravili z avtomobilom? Če boste s seboj na pot vzeli tudi skiro ali kolesa, da boste lahko z njimi raziskovali izbrano destinacijo, ali pa morda psa, pred odhodom poskrbite, da jih ustrezno zaščitite za čas prevoza in tudi zavarujete. Preverite nekaj nasvetov, kako lahko to storite.

Pravilno zlaganje prtljage v avto

Če se na dopust odpravljate za več dni, potem boste s seboj zagotovo vzeli kar precej stvari. Pomembno je, da pri zlaganju prtljage v avto upoštevate nekaj ključnih pravil, s katerimi boste poskrbeli, da bo med prevozom vaša prtljaga ostala nepoškodovana in da vas ne bo ogrožala:

• Najtežji in največji kosi sodijo na dno.
• Če je možno, z mrežami, kljukicami ali razdelilnimi policami prtljago dodatno pričvrstite. Manjši in lažji predmeti sodijo na vrh. Če imate prtljage preveč in morate zato odstraniti polico prtljažnika, naj prtljaga ne presega višine naslonjal druge vrste, kabino in prtljažnik pa ločite z varnostno mrežo.
• Če boste na streho avtomobila namestili strešni kovček, poskrbite, da bo ustrezno nameščen in pritrjen. Tudi pri vožnji bodite še bolj previdni, vozite zmerno brez naglega zavijanja in zaviranja.

Previdno pri prevozu koles

Kolesa vam na dopustu omogočajo, da aktivno raziščete izbrano počitniško destinacijo. A preden lahko uživate v tem, morate kolesa varno pripeljati na cilj. Neustrezen prevoz koles neredko privede do poškodb koles ali celo avtomobila, zato je treba pred tovrstnim prevozom poskrbeti, da je primerno izveden.

Pri prevažanju koles na strehi je pomembno upoštevati največjo dovoljeno obremenitev strehe, ki je zapisana med tehničnimi podatki vozila. S koles odstranite števce, zračne tlačilke, torbice in košare, ki ustvarjajo dodaten zračni upor in lahko med vožnjo odpadejo – sploh vsa kolesarska oprema naj bo shranjena v avtu in ne na kolesu. Prav tako preverite, da ste kolesa res dobro pritrdili.

Med vožnjo upoštevajte tudi, da zaradi tovora na strehi ne morete zapeljati pod vsak nadstrešek, drevesno krošnjo, podvoz … Pazite tudi, da vozite umirjeno in brez sunkovitega zaviranja ali zavijanja.

Varen prevoz psa

Tudi pri prevozu psa je v izogib težavam, stresu in morebitnim poškodbam ključno, da se na pot ustrezno pripravite in poskrbite, da bo prijetna, predvsem pa varna za vas, vaše sopotnike in za psa.Najprej je pomembno, da psa navadite na vožnjo v avtomobilu in da se tega postopka učenja lotite postopoma in ne tik pred odhodom na daljšo pot. Poskrbite tudi, da psa med vožnjo ustrezno zavarujete.

Za to imate na voljo tri možnosti: varnostni pas za pse, prtljažnik s pregradno mrežo in pa transportni boks za psa. Eno zavarovanje poskrbi za vse Ste vedeli, da obstaja eno zavarovanje, s katerim lahko nadgradite svoje avtomobilsko zavarovanje in tako poskrbite za vse – za prtljago na vozilu ali v njem, za kolo ali skiro (tudi e-kolo in e-skiro in druga mikroprevozna sredstva), zase in za svoje družinske člane, ki se bodo vozili z mikroprevoznimi sredstvi, ter tudi za psa med prevozom z avtomobilom?

V sklopu akcijskega zavarovanja Zavarovalnice Triglav AVTOMOBILNO lahko namreč ob obnovi ali sklenitvi novega avtomobilskega zavarovanja sklenete:

• zavarovanje odgovornosti, asistence, ne­zgodno zavarovanje in zavarovanje prtljage uporabnikov mikroprevoznih sredstev,
• zavarovanje rehabilitacije po nesreči v
prometu,
• zavarovanje prtljage in
• zavarovanje malih živali med prevozom.

Ob sklenitvi vsaj dveh akcijskih zavarovanj pa prejmete še različne ugodnosti.

Preverite več: triglav.si/ugodnosti/avtomobilno-zavarovanje