lea mederal 1 Dobra karma

Znana nosečnica upošteva nasvete Tanje Žagar in...

Nacho Vidal Svet24.si

Španski porno zvezdnik aretiran zaradi usodnega ...

iztok purič_alenka bratušek Reporter.si

V SAB pobesneli, ker je njihov bivši minister ...

Madeleine McCann, Kate McCann, Gerry McCann Svet24.si

Razkrito: osumljeni v primeru izginule Maddie v ...

janez janša1 Necenzurirano

Če ne dobiš varovanih podatkov, kliči Lahovnika...

magnifico Odkrito.si

Kaj Magnifico pravi o Janševem tvitu?

Saša Einsiedler-18 Njena.si

Saša Einsiedler znova pod žarometi

Magazin

Za Tino Maze navija tudi legendarni Lasse Kjus

Deli na:
Za Tino Maze navija tudi legendarni Lasse Kjus

Foto: Reuters

Norveški smučarski as Lasse Kjus želi pokazati, da še vedno zmore dobro smučati, četudi si mora za to smučke in čevlje izposoditi. Na svetovnem prvenstvu v Beaver Creeku bo za dobrodelne namene nastopil na tekmi smučarskih legend. Ne pričakuje zmage ali medalje, vendar želi pokazati svoje sposobnosti. Hkrati navija tudi za Tino Maze.

Kjus je na svetovnem prvenstvu leta 1999 v Beaver Creeku osvojil kolajne v vseh petih smučarskih disciplinah. Zdaj želi njegov rekord podreti slovenska smučarka Tina Maze, ki je že osvojila tri medalje. Kjus je nad njenim ciljem petih kolajn navdušen in jo pri tem podpira.

Smučar je na prvenstvo prišel z Norveške na povabilo organizatorjev, uspeha Mazejeve pa bi bil zelo vesel. Kjus je obenem izrazil tudi željo, da bi več mladih smučarjev in smučark sledilo njenim stopinjam in treniralo tako hitre kot tehnične discipline.

"Vsi govorijo, da je nemogoče smučati slalom in smuk, ampak poglejte Tino," je dejal Kjus, ki se že veseli sredine tekme legend. Dodal je še, da potrebuje alpsko smučanje več tekmovalcev podobnih Mazejevi.

Najbolj goreč spomin s prvenstva za Kjusa je ta, kako bolan je bil ob začetku prvenstva in je mislil, da ne bo zmogel tekmovati, kasneje pa je osvojil pet medalj. Prva osvojena disciplina je bila superveleslalom, zmagal je tudi na veleslalomu, medtem ko je v smuku, kombinaciji in slalomu osvojil srebrne medalje.

Smučar ima na Beaver Creek lepe spomine, saj je na ameriškem prizorišču doživel velike dosežke. Tem dosežkom sledi tudi Mazejeva, ki je osvojila srebro v superveleslalomu in zlato v smuku in kombinaciji. Pred njo sta še veleslalom v četrtek in slalom v soboto.

loading...
Loading...