tovornjakar Svet24.si

Tovornjakar vijugal mimo Celja, kriva je bila ...

Ijen Svet24.si

Turistka zgrmela 70 metrov v krater aktivnega ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Za najstarejšo Zemljanko razglasili 122-letno Vietnamko

Deli na:
Za najstarejšo Zemljanko razglasili 122-letno Vietnamko

Foto: Reuters

Najstarejša še živeča oseba na svetu je 122-letna Vietnamka Nguyen Thi Tru iz prestolnice Hošiminh, je danes potrdil direktor vietnamskega centra Guinnessove knjige rekordov Le Tran Truong An. Za najstarejšo Zemljanko je Trujevo razglasilo Združenje svetovnih rekordov iz Hongkonga.

"21. julija (lani) smo poslali prijavno dokumentacijo," je povedal An. Združenje svetovnih rekordov jo je nato za najstarejšo Zemljanko na svetu razglasilo 20. aprila, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Trujeva je bila rojena leta 1893 in je bila v svojih poznih 40. letih, ko je rodila najmlajšega sina. Ta je pred kratkim umrl, star 72 let.

Tru pripisuje svoje dolgo življenje nesebičnosti, za lokalne medije pa je povedala, da je njena priljubljena jed riževa kaša z mlekom. Rada ima tudi svinjino in mehke sladice.

Ameriška Raziskovalna skupina za gerontologijo, ki spremlja "superstoletnike" - osebe stare 110 let ali več, je sicer nedavno za najstarejšo osebo na svetu razglasila 115-letno Američanko Jeralean Talley. Pred njo je naslov nekaj dni uživala 116-letna Gertrude Weaver, ki je umrla v začetku aprila.