favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Z donacijo v višini 20.000 evrov Telekom Slovenije že deveto leto skrbi za dobro počutje otrok v Mladinskemu zdravilišču in letovišču Debeli rtič

Deli na:
Z donacijo v višini 20.000 evrov Telekom Slovenije že deveto leto skrbi za dobro počutje otrok v Mladinskemu zdravilišču in letovišču Debeli rtič

Mag. Ana Žerjal, vodja Mladinskega zdravilišča in letovišča Debeli rtič ter Tomaž Jontes, podpredsednik uprave Telekoma Slovenije. - Foto: Telekom Slovenije

V Mladinskem zdravilišču in letovišču Debeli rtič je po letu premora zaradi razglašene epidemije spet živahno, saj v njem ponovno potekajo zdravstvena letovanja in rehabilitacije otrok. Sodelavci Rdečega križa Slovenije zanje pripravljajo različne zdravstvene, gibalne in druge aktivnosti, da je bivanje otrok čim bolj prijetno, pa skrbijo v Telekomu Slovenije. Zadnje leto so zaposleni v zdravilišču izkoristili za to, da so tudi s pomočjo donacije Telekoma Slovenije v višini 20.000 evrov poskrbeli za zunanjo ureditev mladinskega doma Martinček. Donacijo je mag. Ani Žerjal, vodji Mladinskega zdravilišča in letovišča Debeli rtič, v imenu Telekoma Slovenije predal Tomaž Jontes, podpredsednik uprave.

Minulo leto, v katerem so na Debelem rtiču izvajali le zdraviliško zdravljenje otrok, so izvedli nujna vzdrževalna dela ter pripravili nove naravoslovne projekte, s katerimi otroke povezujejo z naravo. Ob tem so posadili 27 dreves, označili tipične rastline v zdraviliškem parku, izdelali novo biološko pot, nastal je zdraviliški herbarij, iz lesenih naplavin, ki jih je naneslo morje, so zaposleni ustvarili formo vivo, uredili so vrt zelišč, postavili hiške za živali in pripravili brošuro o zdraviliškem parku.

»Telekom Slovenije za dobro počutje in prijetno bivanje otrok, ki prihajajo k nam na Debeli rtič, skrbi že deveto leto zapored, vse od leta 2013. S pomočjo donacij družbe smo izboljšali namestitveni standard, saj si želimo, da se otroci pri nas počutijo dobrodošle. Vsako leto nas obišče 16.000 otrok, med katerimi je tudi približno 1500 takšnih, ki k nam pridejo iz socialno ogroženih okolij in ki še posebej potrebujejo toplino; mnogi med njimi morje vidijo prvič. Izboljšan standard pa je hkrati osnova za to, da lahko izvajanje zdravstvenih, izobraževalnih in športnih programov vedno več otrokom in mladostnikom omogočimo tudi izven poletne sezone,« je ob tem dejala mag. Ane Žerjal, vodja Mladinskega zdravilišča in letovišča Debeli rtič. V 65 letih delovanja je Debeli rtič skupno obiskalo že skoraj 650.000 otrok iz vse Slovenije.



Mladinsko zdravilišče in letovišče Debeli rtič je sodoben zdraviliški, športni in izobraževalno-pedagoški center, v katerem potekajo zdravstvena letovanja in rehabilitacije, kot so kolonije diabetikov, astmatikov ali otrok s celiakijo, letovanja otrok iz socialno ogroženih okolij, pa tudi šole in vrtci v naravi, priprave mladih športnikov v okviru športnih taborov ipd. Z enkratno obmorsko lego, blagodejno mikroklimo ter ustreznimi medicinskimi, fizioterapevtskimi in gibalnimi kapacitetami je zagotovljeno, da se otroci in mladostniki v njem dobro počutijo.

Telekom Slovenije dejavno prepoznava priložnosti, v katerih lahko s svojim znanjem, s finančnimi sredstvi in z drugimi viri prispeva k razvoju okolja, v katerem deluje. Pri tem posebno pozornost namenja družbeno odgovornim aktivnostim, ki so namenjene otrokom in mladostnikom. V podjetju so ponosni, da kot dolgoletni donator Mladinskemu zdravilišču in letovišču Debeli rtič skrbijo za zdravo, varno in dogodivščin polno okolje otrok in mladostnikov.