nakupovanje, trgovina, denar, denarnica, spar, prehranski-izdelki Svet24.si

Primerjava cen dobrin v Sloveniji in na Hrvaškem:...

profimedia-0487110156 Svet24.si

Prav so imeli tisti, ki so trdili, da je zanjo ...

15-pacnik vila-pl Necenzurirano

Tožilstvo želi zaseči bogataševo vilo na Bledu

jansa kmetic-pl Reporter.si

Tako Janševa strankarska trobila na skrajno ...

Adele Milloz pm Ekipa24.si

Tragedija: Nekdanja svetovna in evropska prvakinja...

Anja Širovnik Njena.si

Anja (Sanjski moški) našla srečo v ljubezni?

damir krznar Ekipa24.si

Oglasil se je Damir Krznar in sporočil: Nisem še...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

V ruskem ujetništvu 13 ukrajinskih športnikov in trenerjev

Deli na:
V ruskem ujetništvu 13 ukrajinskih športnikov in trenerjev

Ko je iz Ukrajine prišla prošnja za pomoč, Aljoša in Olga niti za trenutek nista pomislila, da ne bi pomagala. - Foto: Reuters

Od začetka ruske invazije v Ukrajini je bilo v Ukrajini ubitih 89 športnikov in trenerjev, še 13 jih je zajela ruska vojska in so v ujetništvu, je v pogovoru s predsednikom Mednarodnega olimpijskega komiteja (Mok) Thomasom Bachom povedal ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski, navaja ukrajinska tiskovna agencija Ukrinform.

"Številni ukrajinski športniki so se pridružili oboroženim silam Ukrajine, da bi branili našo državo, tudi na bojišču. Devetinosemdeset športnikov in trenerjev je bilo ubitih med sovražnostmi. Še 13 jih je končalo v ujetništvu in so jih zadržali kot vojne ujetnike v Rusiji," je povedal Zelenski.

Ob tem je še navedel, da več kot 100.000 športnikov v Ukrajini ne more trenirati, športna infrastruktura pa je povsem uničena. Gre tako za velike športne objekte kot tudi za objekte v šolah, univerzah in športnih klubih, je poudaril Zelenski.

Prvi mož svetovne olimpijske družine Bach je Zelenskemu obljubil, da bo Mok povišal proračun sklada za podporo ukrajinskim športnikom na 7,3 milijona evrov. Sredstva iz tega sklada trenutno koristi 3000 ukrajinskih športnikov.

Bach je še povedal, da v Moku ne vidijo razlogov za odpravo sankcij, ki so jih uvedli po ruski invaziji na Ukrajino. Prepoved nastopanja ruskih in beloruskih športnikov na mednarodnih tekmovanjih še naprej ostaja v veljavi.

"Naše stališče glede tega ostaja nespremenjeno in ga ne bomo preklicali," je zagotovil Bach.