kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Vodja ruskih navijačev se ne pusti izgnati iz Francije

Deli na:
Vodja ruskih navijačev se ne pusti izgnati iz Francije

Foto: Getty Images

Francoska policija je včeraj znova prijela desničarskega vodjo ruskih navijačev Aleksandra Šprigina, ki so ga ta konec tedna zaradi nasilja na evropskem nogometnem prvenstvu sicer izgnali iz Francije, a se je včeraj vrnil na tekmo ruske reprezentance proti Walesu, je sporočilo francosko notranje ministrstvo.

Tik pred aretacijo je celo poklical francosko tiskovno agencijo AFP po telefonu in sporočil, da je na stadionu v Toulousu. "Tu sem na tekmi z vstopnico," je dejal.

Povedal je, da so mu francoske oblasti pojasnile, da "ni deportiran, ampak le vrnjen". "Schengenskega vizuma mi niso preklicali in vsi žigi so tu. Torej sem lahko legalno v Evropski uniji," je dejal za AFP.

Šprigina so sicer iz Francije skupaj s še 19 ruskimi navijači izgnali zaradi nasilja ter izgredov pred tekmo med Anglijo in Rusijo v Marseillu. Imel naj bi zelo dobre odnose z nekaterimi vidnimi ruskimi politiki in deloval kot desna roka nacionalista Igorja Lebedeva, člana parlamenta in izvršnega odbora ruske nogometne zveze.

Spopadi med angleškimi in ruskimi navijači so izbruhnili prejšnjo soboto pred in po tekmi med reprezentancama obeh narodov, ki se je sicer končala z remijem 1:1. Takoj po tekmi so ruski navijači že na stadionu napadli angleške navijače, po spletu pa so zaokrožili posnetki pretepanja in prerivanja ruskih in angleških navijačev med sedeži na stadionu ter posredovanja francoske policije, ki je uporabila solzivec.