stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

VIDEO: Naivni Cerar nasedel hrvaškemu šaljivcu, z "Oreškovićem" bosta v Primoštenu pekla lignje

Deli na:
VIDEO: Naivni Cerar nasedel hrvaškemu šaljivcu, z "Oreškovićem" bosta v Primoštenu pekla lignje

Foto: YouTube

Šaljivec Davor Jurkotić, ki na regionalnih hrvaških televizijah vodi oddajo "U zdrav mozak", je včeraj poklical slovenskega premierja Mira Cerarja in se mu predstavil kot hrvaški mandatar Tihomir Orešković. Cerar je nasedel in šest minut kramljal z "Oreškovićem", ki se je v pogovoru izkazal za neobičajnega politika.

Cerar je "Oreškoviću" čestital za izvolitev in mu zaželel vse najboljše kot prihodnjem premierju. Odločil sem se poklicati kolege in jih vprašati, kako jim gre, je svoj klic pojasnil "mandatar". "Vse okej, v Sloveniji good?"

"Vse je dobro, upam, da se, ko sestavite vlado, dobiva in se pogovoriva," je odgovarjal Cerar.

"Zelo rad imam Slovenijo, Slovenija je good, ljubim Bled, Bohinj, spominjam se Kranjske Gore, Ljubljane, Ljubljanice, počutim se kot doma," je Slovenijo hvalil hrvaški voditelj. Super, je odgovarjal Cerar. "Veseli me, da imate radi Slovenijo, tudi jaz imam rad Hrvaško, skoraj vsako leto grem k vam na morje," je dodal slovenski premier.

Nato ga je Orešković povabil na počitnice, da bosta skupaj plavala. "Imam barko v Primoštenu, lahko malo ribe, lignje in to." Cerar: "To bi bilo sijajno, upam le, da ne bova imela preveč dela in bova imela nekaj časa tudi zase."

Iz hrvaškega srca bi si želel, da se usedeva in zrušiva to ograjo med državama, je Cerarja prepričeval Hrvat. "Širiti moramo ljubezen, peace. Svetu moramo pokazati, da nismo kot drugi ljudje."

"Želel bi, da se pogovoriva o migrantih," si je zaželel Cerar. "Jaz bi dal Sveto Gero, da se umakne ograda," je ponudil "Orešković".

"Tudi jaz nimam rad ograje in umaknili jo bomo, ko bomo mogli. A najprej moramo ustaviti migrante," je odgovarjal Cerar. Sledila je ponudba Hrvata: "Morda pa mi postavimo debelo pograjo proti Srbiji, da tam ustavimo migrante."

Najbolj vesel bi bil, če bi bili Slovenija in Hrvaška ena država, imamo Triglav, Jadransko morje, otoke, je bil vzhičen hrvaški "mandatar".

"Miro, si v Ljubljani, ravno sem bom peljal skozi Ljubljani, grem malo gor v Kitzbühel," se je hotel nato "Orešković" s Cerarjem dobiti na kosilu. Zaželel si je slovenskega piščanca, slovenski premier pa se je skušal izmazati, da nima časa in obljubil, da se bosta v prihodnje dobila in se usedla h kosilu ali večerji.

Sva lahko na ti, je Cerar vprašal sogovornika. "Seveda, midva sva brata!" je pribil "Oreškovič".

"Miro, prijatelj, rad te imam, rad imam Slovenijo, ljubim ta narod, pogosto sem gost gor pri vas," je Hrvat izražal svojo ljubezen do Slovenije in Slovencev in na koncu Cerarja celo pripravil, da se je poslovil s pozdravom "peace, ljubezen, Bog".

 

Izjava kabineta predsednika vlade o potegavščini...

Potrjujemo avtentičnost posnetka pogovora s predsednikom vlade dr. Mirom Cerarjem, ki je nastal minuli teden. Običajno se o času telefonskih pogovorov med voditelji različnih držav, tj. uradno imenovanih predsednikov vlad in podobno, predhodno dogovorijo kabinetni svetovalci. Tokrat je poslovna sekretarka premierja prejela nenajavljen in neposreden klic s strani zdaj znanega sogovornika, ki se je predstavljal za hrvaškega mandatarja g. Tihomirja Oreškovića.

Po mnenju premierja dr. Cerarja gre pri celotnem telefonskem pogovoru nedvomno za dobro potegavščino, ki je nasmejala tudi samega predsednika vlade. Vsekakor se je tudi premierju pogovor zdel izjemno nenavaden, kar je mogoče slišati že v samem posnetku. Po tem, ko se je izkazala prava identiteta premierjevega sogovornika, predsednik vlade dr. Cerar z veseljem pričakuje prvi pogovor z dejanskim novim premierjem sosednje Hrvaške, ko je nedvomno mogoče pričakovati sproščene uvodne besede.


 

Cerar se lahko tolaži, da ni prvi politik, ki je nasedel Jurkotiću. Voditelj oddaje, ki jo predvajajo hrvaške regionalne televizije, je skozi leta naplahtal že vrsto hrvaških in tujih politikov, med drugim srbskega premierja Aleksanda Vučića, ki se mu je lani spomladi predstavil kot zdaj že bivši hrvaški premier Zoran Milanović. Že leta 2013 si je kot "Ivo Josipović" privoščil tudi slovenskega predsednika Boruta Pahorja.

V zadnjem času pa Jurkotić kot Orešković klicari znan imena hrvaške politike. Prevaral je denimo bivšega hrvaškega predsednika Iva Josipovića, bivšo premierko Jadranko Kosor in vojnega zločinca Branimirja Glavaša.