Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Vid Kavtičnik je z Montpellierjem zmagovalec rokometne lige prvakov

Deli na:
Vid Kavtičnik je z Montpellierjem zmagovalec rokometne lige prvakov

Vid Kavtičnik v barvah Montpellierja. - Foto: Facebook/EHF Champions League

Rokometaši iz francoskega Montpelliera so letošnji zmagovalci lige prvakov, potem ko so na današnji finalni tekmi zaključnega turnirja v nemškem Kölnu premagali tekmece iz Nantesa z 32:26 (16:13) in drugič po letu 2003 slavili v najmočnejšem evropskem klubskem tekmovanju. V tekmi za tretje mesto je PSG ukanil Vardar iz Skopja z 29:28 (14:15).

V zmagoviti ekipi sta bila najbolj učinkovita Ludovic Fabregas in Diego Simonet s po šestimi goli, kapetan slovenske reprezentance Vid Kavtičnik, ki je drugič slavil v tem tekmovanju - prvič je v dresu nemškega Kiela leta 2007 - pa je prispeval pet zadetkov.

Francoska kluba iz Montpelliera in Nantesa sta že v letošnjih izločilnih dvobojih osmine finala in četrtfinala spisala izjemno zgodbo in se na presenečenje mnogih prebila na zaključni turnir, na sobotnih polfinalnih dvobojih pa sta senzacionalno, a povsem zasluženo izločila makedonski Vardar iz Skopja ter superzvezdniško, a brezsrčno zasedbo iz Pariza.


Francoski finalni dvoboj se je razpletel po željah Montpelliera. Kavtičnikova zasedba - zanjo so pred leti igrali številni slovenski rokometaši (Matej Gaber, Jure Dolenec, Primož Prošt, Dragan Gajić in Borut Mačkovšek) - je imela škarje in platno v svojih rokah, predvsem sijajno je odigrala sredino prve polovice tekme, ko je po delnem izidu 3:0 povedla z 10:7, najvišje vodstvo pa si je priigrala v 28. minuti (15:11).

Nantes ni vrgel puške v koruzo, z odlično igro je v 34. minuti izenačil na 16:16. A zasedba iz južnega dela Francije je dobro prebrodila krizo, znova je prevzela vajeti igre v svoje roke in po golu Kavtičnika iz nasprotnega napada v 43. minuti znova povedla za tri gole (21:18). Izključitev Fabregasa jih je za kratek čas znova vrgla iz ritma, tekmeci iz Nantesa so jih v 51. minuti ujeli in izenačili na 24:24, v prelomnih trenutkih dvoboja pa so Kavtičnik in njegovi soigralci prikazali vrhunsko predstavo in med 52. in 56. minuto naredili delni izid 5:0 za neulovljivo vodstvo z 29:24.

Zasedba iz Montpelliera je v tej sezoni v prvem delu lige prvakov nastopala v manj ugledni skupini D, kjer je zanesljivo osvojila prvo mesto. V tekmah na izločanje je najprej v osmini finala izločila zvezdniško Barcelono s skupno zmago 56:55, v četrtfinalu pa je dobesedno povozila nemški Flensburg-Handewitt s 57:45.