gasilci ljubljanica coln Svet24.si

Na otočku na Ljubljanici obležala onemogla, ...

Nina Vodopivec Svet24.si

Prva pevka skupine Tabu zbrala denar, težave so ...

vorsic Necenzurirano

Epilog afere v UKC Maribor: brez kazni za ...

matej tonin oklepnik tank tw mors Reporter.si

Tonin vojsko zapušča v razsulu: večina tankov ...

dirka Ekipa24.si

Grozljivo trčenje na kolesarski dirki! Zgodilo se...

mehiške-kumarice Njena.si

Poglejte te ljubke plodove! So to mini lubenice?!

simon rožman Ekipa24.si

Senzacija! Simon Rožman zapušča Celje, ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Vesna Fabjan gre na operacijo srca

Deli na:
Vesna Fabjan gre na operacijo srca

Foto: Reuters

Slovenska smučarska tekačica Vesna Fabjan bo danes, potem ko je opravila številne zdravniške preglede, ti pa so potrdili, da ima srčno aritmijo, imela operacijo. Kako dolgo bo dobitnica srebra v sprintu na olimpijskih igrah v Sočiju odsotna še ni znano.

"Te težave so me ovirale, saj je bila moja regeneracija za 20 odstotkov slabša. Poseg naj bi to rešil, zato z veseljem gledam naprej. Če bo vse potekalo kot mora, bom do konca tedna že doma. Po treh tednih bi lahko že trenirala, a bo potrebno biti previden. Kaj to pomeni za nadaljevanje sezone še ne moremo reči. Ob najboljšem scenariju bi lahko celo nastopila na svetovnem prvenstvu v Falunu," je sporočila Fabjanova.

Fabjanova se v zadnjem času med treningi in tekmovanji, kot tudi izven njih, ni dobro počutila. Prvi pregled je opravila pri trenerju ruske tekaške reprezentance, na podlagi posnetka EKG so postavili sum, da ima Slovenka aritmijo. Fabjanova se je obrnila na jeseniški funkcionalni laboratorij za neinvazivno kardiološko in angiološko diagnostiko, kjer so potrdili aritmijo, ki so jo tekom pripravljalnega obdobja odkrili tudi pri smučarski tekačici Anamariji Lampič. Pregled je opravila tudi v Univerzitetnem kliničnem centru na sekciji za športno kardiologijo, rezultati preiskav pa bodo znani v drugi polovici tedna, so sporočili iz Smučarske zveze Slovenije.