Rok Povšič Svet24.si

FOTO: Rok je peš odšel od doma, nato pa se je za...

carmen istanbul (3) Svet24.si

Carmen Osovnikar pobegnila v Turčijo

alojz ihan pl3 Svet24.si

Alojz Ihan: Lahko se zgodi, da bo omikron ...

vrtovec kosorok Reporter.si

Sekretarjeva naveza z agentom Udbe: Blaž ...

ekonomska-šola-murska-sobota, šola, šolstvo, dijaki, študij Necenzurirano

Draga mati in foter, pustita me v šolo! #kolumna

Gino Tadej Podgornik Njena.si

Gino priljubljen med dekleti, Tjaše nikjer na ...

doncic Ekipa24.si

ZAROKA, ki je navdušila VSE V DVORANI! ...

Magazin

Vesna Fabjan gre na operacijo srca

Deli na:
Vesna Fabjan gre na operacijo srca

Foto: Reuters

Slovenska smučarska tekačica Vesna Fabjan bo danes, potem ko je opravila številne zdravniške preglede, ti pa so potrdili, da ima srčno aritmijo, imela operacijo. Kako dolgo bo dobitnica srebra v sprintu na olimpijskih igrah v Sočiju odsotna še ni znano.

"Te težave so me ovirale, saj je bila moja regeneracija za 20 odstotkov slabša. Poseg naj bi to rešil, zato z veseljem gledam naprej. Če bo vse potekalo kot mora, bom do konca tedna že doma. Po treh tednih bi lahko že trenirala, a bo potrebno biti previden. Kaj to pomeni za nadaljevanje sezone še ne moremo reči. Ob najboljšem scenariju bi lahko celo nastopila na svetovnem prvenstvu v Falunu," je sporočila Fabjanova.

Fabjanova se v zadnjem času med treningi in tekmovanji, kot tudi izven njih, ni dobro počutila. Prvi pregled je opravila pri trenerju ruske tekaške reprezentance, na podlagi posnetka EKG so postavili sum, da ima Slovenka aritmijo. Fabjanova se je obrnila na jeseniški funkcionalni laboratorij za neinvazivno kardiološko in angiološko diagnostiko, kjer so potrdili aritmijo, ki so jo tekom pripravljalnega obdobja odkrili tudi pri smučarski tekačici Anamariji Lampič. Pregled je opravila tudi v Univerzitetnem kliničnem centru na sekciji za športno kardiologijo, rezultati preiskav pa bodo znani v drugi polovici tedna, so sporočili iz Smučarske zveze Slovenije.

Loading...