Revija Reporter
Magazin

Velikanski mikrobi od pet evrov naprej

P. Š.

16. dec. 2018 9:14 Osveženo: 9:16 / 16. 12. 2018

Deli na:

Plišaste mikrobe ponujajo celo v darilnih različicah za božič

arhiv Reporterja

Na spletni strani Giant Microbes ali Velikanski mikrobi svoje plišaste mikrobe ponujajo celo v darilnih različicah za božič. Prikupne

Prikupne živalice, milijonkrat večje, kot jih najdemo v naravi, so zabavne in hkrati poučne. Pri vsaki je dodan zabaven opis zanimivih dejstev. Podjetje prodaja več kot dvesto mikrobov, celic, organov v več različnih velikostih: od pet do 60 centimetrov.

Oglašujejo jih kot popolno darilo za učence oziroma študente, znanstvenike, učitelje, zdravstvene delavce oziroma za vsakogar z zdravim smislom za humor. Sem lahko mirno prištejemo hipohondre. Brez težav boste našli tisti plišasti mikrob, ki se ga v resničnem življenju najbolj boji: morda bo potem ugotovil, da v resnici ni tako strašen.

Med najbolj prodajanimi so bakterija E. coli, najpogostejši virus prehlada rinovirus, virus herpesa, krvne celice, srce (plišasti organ je lahko edinstven način za izpovedovanje ljubezni), mikrobi v paketu »za res bolne«, saj vsebujejo mikrobe pljučnice, norovirusa, gripe, MRSA (bakterija Staphylococcus aureus, ki je odporna proti antibiotiku meticilin), bakterijo Clostridium difficile, ki povzroča eno najpogostejših bolnišničnih okužb.

Plišasti mikroorganizmi so na voljo tudi kot božični okraski ali obeski za ključe. Najdete jih na spletni strani giantmicrobes.com.

Cena: od okoli pet evrov naprej