lev Dobra karma

Danes je galaktični dogodek leta - odpirajo se ...

Dakota Johnson Svet24.si

FOTO: Ob mednarodnem dnevu ženskega orgazma z ...

josip broz tito davorjanka paunovic Reporter.si

To je bila najbolj vroča Titova ljubezen: seksa ...

sezonski-delavci, kmetijstvo Svet24.si

Sezonci pobegnejo v Avstrijo, kjer so tudi bolje ...

pivec3 Necenzurirano

Aleksandra Pivec je žrtev – same sebe #kolumna

bejrut, eksplozija, amonijev-nitrat Odkrito.si

Zakaj je eksplozija v Bejrutu bila tako ...

tom in jan Njena.si

KMETIJA: Takšen je maček Tom po skoraj enem letu...

Magazin

"Velika laž," sta princa William in Harry udarila po poročanju medijev o njunem odnosu

Deli na:
"Velika laž," sta princa William in Harry udarila po poročanju medijev o njunem odnosu

Britanska princa William in Harry. - Foto: Profimedia

Britanska princa William in Harry sta danes stopila skupaj in v medijih objavljeno zgodbo o odnosu med njima označila za lažno. Jezik, ki je bil pri pisanju uporabljen, se jima zdi žaljiv. Izjavo sta objavila pred danes načrtovanim srečanjem o prihodnji vlogi Harryja in njegove soproge Meghan, ki se ga je prijelo ime "sandringhamski vrh".

"Kljub jasnemu zanikanju je bila danes v britanskem časopisu objavljena lažna zgodba, ki navaja ugibanja glede odnosa med vojvodom sussekškim in vojvodo cambriškim," je zapisano v skupni izjavi, ki jo povzemajo tuje tiskovne agencije.

"Za brata, katerima so zelo pomembna vprašanja glede duševnega zdravja, je uporaba podžigajočega jezika na tovrsten način žaljiva in morebiti celo škodljiva," še piše.

Princa sicer nista navedla imena časnika, ki sta ga imela v mislih, je pa zgodbo o njiju danes objavil Times. Ob sklicevanju na neimenovani vir je poročal, da se Harry in Meghan v kraljevi družini počutita odrinjena zaradi nasilniškega odnosa princa Williama.

Zgodba je bila objavljena pred danes predvidenim srečanjem obeh bratov s kraljico Elizabeto II. in princem Charlesom glede prihodnosti Harryja in Meghan, potem ko sta nedavno sporočila, da opuščata kraljeve dolžnosti. Rada bi postala tudi finančno neodvisna.


Srečanje, ki naj bi v določenih pogledih pisalo zgodovino, bo popoldne na kraljevem posestvu Sandringham, prek konferenčnega klica pa bo na njem sodelovala tudi Meghan, ki se je pred dnevi vrnila v Kanado k sinu Archieju. Na pogovorih bodo prisotni tudi osebni tajniki vseh sodelujočih, medtem ko se je princ Philip po poročanju britanskih medijev s posestva zjutraj umaknil.

Vladalo naj bi upanje, da bo srečanje postreglo z novim korakom na poti do določitve prihodnjega odnosa, ki ga bo par imel s kraljevo družino. Kraljičina želja je sicer poiskati rešitev v nekaj dneh, a kot piše BBC, bi lahko trajalo kar nekaj časa, preden bodo vsi vpleteni dosegli dogovor in ga tudi uresničili.

Vprašanja, ki bodo skoraj zagotovo na dnevnem redu, zadevajo financiranje vojvode in vojvodinje sussekških, ohranitev kraljevih nazivov in opravljanje kraljevih dolžnosti. Zbrani na t. i. sandringhamskem vrhu naj bi preučili niz možnih rešitev, pri čemer naj bi upoštevali načrte para.

Končni dogovor bi lahko predstavljal vzorčni primer za urejanje odnosov v prihodnjih generacijah kraljeve družine, vključno z najmlajšima otrokoma princa Williama, princeso Charlotte in princem Louisom.

Harry in Meghan sta minuli četrtek šokirala s sporočilom, da opuščata kraljeve dolžnosti, svoj čas pa naj bi v prihodnje delila med Združenim kraljestvom in Kanado. Kraljeva družina je bila zaradi odločitve prizadeta, saj naj bi jo sprejela brez posvetovanja z ostalimi visokimi člani kraljeve družine. V medijih se je njune odločitve prijel izraz megxit.

Loading...