tank, želva, lopa Svet24.si

Foto: Ukrajinci zajeli nenavadno rusko »želvo«

906923_138-naplavinepasjirep1 Svet24.si

Naplavine zasule tlakovan prehod čez Pasji rep

vrocina2 Necenzurirano

Saharski pesek in vročinski valovi. Mi pa se ...

luka doncic pf Reporter.si

Dončić, Golob in starleta: popisujemo ozadje ...

televizija navijac Ekipa24.si

Jezni slovenski navijač se je po prejetem zadetku...

Marylin ni mogla brez čudežnih injekcij, ki so delovale tudi na njeno psiho Odkrito.si

Vse je bilo v njegovih rokah ... Tudi ona

sesko Ekipa24.si

Benjaminu Šešku smo pokazali posnetek njegove ...

Magazin

Veličastna Dončić in Dallas odpihnila Boston: zmaga z neverjetno razliko! (VIDEO)

Deli na:
Veličastna Dončić in Dallas odpihnila Boston: zmaga z neverjetno razliko! (VIDEO)

Luka Dončič - Foto: Profimedia

Košarkarji Dallas Mavericks so na četrti tekmi finala lige NBA ob zaostanku z 0:3 v zmagah pripravili odločen odgovor proti moštvu Boston Celtics. Na domačem parketu so zmagali s 122:84 in keltom preprečili metlo ter serijo znova poslali v Boston, kjer bo peta tekma v noči s ponedeljka na torek. Luka Dončić je v treh četrtinah igre dosegel 29 točk.

Po treh predstavah, v katerih niso našli pravih rešitev za izjemno kolektivno kakovost Bostona, so Teksašani tokrat hitro ustavili napad gostov, ob tem jim je stekla tudi bolj zaokrožena igra v napadu. Taktirko v napadu je držal Dončić, ki je bil po slabih osmih minutah igre že pri 10 točkah.

Dallas je že po prvi četrtini povedel s 34:21, v drugi pa je nato z nizom 16:4 v uvodnih minutah prvič presegel 20 točk razlike in nikoli več pogledal nazaj. Igra Bostona je ob tem šepala na obeh straneh igrišča, predvsem v napadu ob agresivni igri domačinov niso in niso našli pravih priložnosti. Ob polčasu je bilo že 61:35.

V tretji četrtini so opogumljeni domačini zgolj še stopnjevali pritisk Prednost je narasla na več kot 30 točk, Dallasova prva peterka pa se je tako lahko že pred koncem četrtine usedla na klop.

Do takrat je Dončić dosegel 29 točk, prispeval je še po pet skokov in prav toliko podaj, Kyrie Irving jih je dosegel 21, Derrick Lively pa 11 točk in 12 skokov.

V zadnji četrtini je vodstvo Dallasa 5:51 minute pred koncem narasla na 48 točk. Prve točke v finalu za domače moštvo je dosegel tudi Tim Hardaway jr., ki je v manj kot treh minutah zadel kar pet metov za tri točke v nizu in tekmo končal s 15 točkami ter na domačo zmago postavil klicaj.



Pri Bostonu, ki je ob lovu na rekordni 18. naslov lige NBA izgubil sploh prvo tekmo v gosteh v letošnji končnici, je bil prvi strelec Jayson Tatum s 15 točkami ob 40-odstotnem metu iz igre. Iz prve peterke sta Jrue Holiday in Jaylen Brown dosegla vsak po 10 točk. Slednji, sicer eden izmed Bostonovih najboljših posameznikov na prvi treh tekmah, je zadel zgolj tri mete od 12 poskusov iz igre.

Velika končna razlika predstavlja najvišji poraz v končnici v zgodovini zeleno-belih, ki sega nazaj do leta 1949. Ob tem so z zgolj 35 doseženimi točkami v prvem polčasu dosegli tudi najnižji izkupiček na kateri koli tekmi v dveh sezonah, od kar ga vodi Joe Mazzulla, poroča ameriški športni portal ESPN.

Dallas pa je s 38 točkami končne razlike dosegel tretjo najvišjo zmago v zgodovini finalnih dvobojev lige NBA.

Serija med moštvi se tako zdaj znova seli v Boston, kjer bo peta tekma na sporedu v torek ob 2.30 po slovenskem času. Doslej še nobena ekipa v zgodovini lige NBA v končnici ni preobrnila izid po zaostanku z 0:3 v zmagah.