alec baldwin1 Svet24.si

Po tragični nesreči se je oglasil Alec Baldwin

avstrijska policija, policijski trak, splošna, dunaj, streljanje Svet24.si

Iz stanovanja se je vil neznosen smrad, izpod vrat...

franci matoz, dimitrij zadel Svet24.si

Odstopila uprava Luke Koper

janez jansa pl7 Reporter.si

Ljerka Bizilj: Janšo težko razumem, da se mu ob ...

435a62c1e58e3dccd8f42ad04a5addda Necenzurirano

Je to okoljska mafija? To je novo Vizjakovo darilo...

nika dominik vstopna Njena.si

Nika razkrila razplet in zmagovalca šova Kmetija?

doncic young pm Ekipa24.si

Kakšna zaušnica DALLASU in Dončiću na prvi ...

Magazin

Varstveno delovni center (VDC) Zasavje, zlati inovatorji

Deli na:
Varstveno delovni center (VDC) Zasavje, zlati inovatorji

S podelitve zlatega priznanja za inovacije - Foto: Branko Klančar

VDC Zasavje se je s svojim projektom uvrstil na nacionalni izbor najboljših slovenskih inovacij. O njihovem projektu smo poročali že tudi v Reporterju. »Z veseljem vam sporočamo, da je bil naši inovativen koncept Gradimo VIP (Vključujoče, Inovativno, Povezano) Zasavje, kljub temu, da smo javni sektor, s strani gospodarskega sektorja, prepoznan za enega od petih zlatih priznanj za inovacije v Zasavju,« nam je povedala direktorica VDC dr. Špela Režun. Poleg tega je njihova inovacija dobila tudi posebno priznanje za reševanje inovacijskega izziva covid-19.

Njihov koncept Gradimo VIP celovito rešuje izziv socialne in delovne izključenosti invalidov s krepitvijo samozavesti uporabnikov, z osmišljenim delom pod posebnimi pogoji (reciklirani izdelki Prešito, šivanje More than beauty jaken, sodelovanje z različnimi lokalnimi kooperanti) ter s širjenjem njihove socialne mreže na različnih VIP dogodkih. Recimo pri sodelovanju s kandidatkami za Miss Slovenije, v sodelovanju z lokalnimi društvi in vključevanju v njih, s kulturnimi in športni dogodki in z vključevanjem otrok v aktivnosti VDC.

Foto: Branko Klančar - Ekipa prejemnikov zlatega priznanja za inovacije v zasavski regiji

Vse to dosegajo z dobrim medorganizacijskim in medsektorskim sodelovanjem. Več kot leto dni so se v treh skupinah, enkrat tedensko, srečevali direktorji različnih zasavskih organizacij, učitelji in otroci pod vodstvom trenerke razmišljanja Nastje Mulej in se učili kreativnega, vključujoče mišljenja. S tem so okrepili vezi in ugotovili, kje še lahko dosegajo sinergijske učinke in se povezujejo v nove projekte. »V VDC Zasavje smo z VIP konceptom v letu dni (2020) neposredno prihranili vsaj 100 tisoč EUR (izobraževanje preko ZLU, skupni projekti, skupne rešitve pred sistemskimi, nismo imeli rdeče cone, sami smo šivali maske...), posredno pa več kot 500 tisoč EUR (nismo imeli psihiatričnih, niti Covid hopitalizacij stanovalcev, ki bi se okužili v naših treh enotah bivanja),« še ponosno pove Režunova.

Kot edini iz slovenskega negospodarskega sektorja so se uvrstili tudi na nacionalni izbor najboljših slovenskih inovacij. Podelitev nacionalnih priznanj Gospodarske zbornice Slovenije (GZS) za inovativnost bo potekala 12. oktobra na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani pod sloganom »Nove inovacije, nova realnost.«

Nagrajena inovacijska ekipa je naslednja: Hedvika Kovač, Domen Pociecha, dr. Špela Režun (VDC Zasavje), Nastja Mulej in Jelka Verk (More than beauty in Miss Slovenije). Zraven pa še vsi zaposleni VDC Zasavje, ki delujejo po konceptu VIP vsak delovni dan.

Loading...