ženska Dobra karma

Posebna masaža intimnega predela prebudi vse ...

ttt Svet24.si

Želela se je ločiti, sodil ji je z nožem. ...

POL201804273605 Reporter.si

Ali bosta Bojan Požar in Žan Mahnič splavila ...

rudi rizman Svet24.si

SDS spet žuga s tožbo, podpisniki pisma pravijo,...

rok furlan xx Necenzurirano

Bankrot Roka Furlana: prijava proti upravitelju ...

hana luz Njena.si

Hana nima več tako polnih ustnic

Nastja_Gabor_fotoAgencija-Ekskluzivno Njena.si

Slovenska glasbenika spet postala starša

Magazin

V živalskem vrtu žalujejo: panični žirafji samec Reinhold si je razbil glavo

Deli na:
V živalskem vrtu žalujejo: panični žirafji samec Reinhold si je razbil glavo

Foto: Bobo

Iz ljubljanskega živalskega vrta so sporočili žalostno vest, da je v noči na soboto poginila najstarejša in največja žirafa, 16-letni samec Reinhold. Oskrbniki so žival v soboto zjutraj našli mrtvo v žirafnjaku. Pregled je pokazal, da je utrpela poškodbe na glavi in zvin zadnje desne noge. Ostale tri žirafe so v dobrem zdravstvenem stanju.

Kako je do nesrečnega dogodka prišlo, verjetno ne bo nikoli povsem jasno. Glede na najdene sledi v živalskem vrtu sklepajo, da je ponoči najverjetneje začela iztekati voda pri napajalniku v boksu, kjer je bil nastanjen Reinhold. Ker so žirafe po naravi zelo plašne in občutljive na vse nenavadne dogodke ter se nanje panično odzovejo, je Reinholdu na poplavljenih tleh spodrsnilo. Ob padcu si je poškodoval zadnjo desno nogo in najverjetneje z glavo močno udaril v leseno steno boksa, kar je bilo zanj usodno.

Zaposleni so takoj preverili zdravstveno stanje ostalih treh žiraf. Izkazalo se je, da so Gal, Rastko in Cvetko v dobrem zdravstvenem stanju. Dan so preživeli v zunanjem delu ograde, v tem času pa so delavci popravili vodovodno napeljavo v prostoru za žirafe. Zvečer so se žirafe brez težav vrnile na počitek v notranji prostor.

Reinhold je bila zadnja pridobitev ljubljanske črede žiraf. Skotil se je 11. aprila 2002 v Nemčiji, v Slovenijo pa je prispel leta 2011 iz živalskega vrta na Madžarskem. Bil je najstarejši in največji v čredi. Po podatkih živalskega vrta iz februarja letos je tehtal 1167 kilogramov.

loading...
Loading...