vesolje ženska Dobra karma

Opozorilo iz horoskopa za te dni: bodite pozorni ...

4_tanja žagar Svet24.si

Tanja Žagar o pokojni mami

tanja fajon pl1 Reporter.si

Išče se novi mandatar: SD namerava vložiti ...

borut turk Svet24.si

Šestkrat je zabodel partnerko Romano, krivde za ...

Matej Tonin Necenzurirano

Tonin v opoziciji govoril eno, zdaj kot minister ...

paris-hilton, this-is-paris, dokumentarec Odkrito.si

Paris Hilton zaključila 20 let pretvarjanja

peter prevc bobo2 Njena.si

Peter Prevc na rojstni dan pokazal sinovo ...

Magazin

V živalskem vrtu žalujejo: panični žirafji samec Reinhold si je razbil glavo

Deli na:
V živalskem vrtu žalujejo: panični žirafji samec Reinhold si je razbil glavo

Foto: Bobo

Iz ljubljanskega živalskega vrta so sporočili žalostno vest, da je v noči na soboto poginila najstarejša in največja žirafa, 16-letni samec Reinhold. Oskrbniki so žival v soboto zjutraj našli mrtvo v žirafnjaku. Pregled je pokazal, da je utrpela poškodbe na glavi in zvin zadnje desne noge. Ostale tri žirafe so v dobrem zdravstvenem stanju.

Kako je do nesrečnega dogodka prišlo, verjetno ne bo nikoli povsem jasno. Glede na najdene sledi v živalskem vrtu sklepajo, da je ponoči najverjetneje začela iztekati voda pri napajalniku v boksu, kjer je bil nastanjen Reinhold. Ker so žirafe po naravi zelo plašne in občutljive na vse nenavadne dogodke ter se nanje panično odzovejo, je Reinholdu na poplavljenih tleh spodrsnilo. Ob padcu si je poškodoval zadnjo desno nogo in najverjetneje z glavo močno udaril v leseno steno boksa, kar je bilo zanj usodno.

Zaposleni so takoj preverili zdravstveno stanje ostalih treh žiraf. Izkazalo se je, da so Gal, Rastko in Cvetko v dobrem zdravstvenem stanju. Dan so preživeli v zunanjem delu ograde, v tem času pa so delavci popravili vodovodno napeljavo v prostoru za žirafe. Zvečer so se žirafe brez težav vrnile na počitek v notranji prostor.

Reinhold je bila zadnja pridobitev ljubljanske črede žiraf. Skotil se je 11. aprila 2002 v Nemčiji, v Slovenijo pa je prispel leta 2011 iz živalskega vrta na Madžarskem. Bil je najstarejši in največji v čredi. Po podatkih živalskega vrta iz februarja letos je tehtal 1167 kilogramov.

Loading...