Revija Reporter
Slovenija

Soboški komunalci so se le lotili krpanja najhujših lukenj

Boris Cipot

8. avg. 2017 7:17 Osveženo: 10:03 / 09. 8. 2017

Deli na:

Katastrofalno stanje asfaltnih površin mestnih ulic in pločnikov v Murski Soboti.

Pred tednom dni je bil na spletnem Reporterju objavljen prispevek o tem, kako so umetniške skulpture iz zbirke propadlega konfekcijskega velikana Mure s pomočjo Pokrajinskega muzeja in mestne Galerije in ob sodelovanju mestnih oblasti postale del zanimive forme vive na travnatih površinah ulice Štefana Kovača.

Poteza si je zaslužila vso pohvalo tudi s strani avtorja zapisa. Seveda je ob tem spomnil tudi na manj lepo plat zgodb, povezanih z lokalno oblastjo, ki jo poosebljata rdeči župan Aleksander Jevšek in njegov direktor občinske uprave Srečko Đurov.

Gre za katastrofalno stanje asfaltnih površin mestnih ulic in pločnikov, ki so po vsaki zimi v vse bolj katastrofalnem stanju. Celovite prenove ni, raje se z občinskim in seveda državnim proračunskim denarjem preplačuje izgradnja krožišč, od katerih so prometne rešitve v nekaj primerih povsem skregane z varnostnimi zahtevami.

Na primer osrednje krožišče na Trgu zmage. Ampak, kaj bi o tem, saj vsaka otvoritev krožišča prinese vnovično pojavljanje v lokalnih medijih, široki nasmehi in prijazne besede o tem, kako v mestu tečeta med in mleko.

Na asfaltno »žalost« na Lendavski ulici, kjer je velik stanovanjski kompleks, zgrajen v zlatih časih Mure, seveda mediji, naklonjeni soboškim oblastnikom, to so pa itak vsi, niso opozarjali. Minulo sredo smo z besedo in sliko opozorili nanjo na spletnem Reporterju.

In ne boste verjeli, že čaz dva dni so se soboški komunalci lotili krpanja najhujših lukenj, ki so predstavljale tudi hudo grožnjo udeležencev v prometu. Verjamemo, da so jih tja napotili šele lokalni oblastniki, ko so prebrali naš zapis.