Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

V Ukrajini pred voliščem prijeli Chewbacco iz Vojne zvezd

Deli na:
V Ukrajini pred voliščem prijeli Chewbacco iz Vojne zvezd

Foto: Reuters

Ukrajinska policija v Odesi je v nedeljo prijela in oglobila kosmatinca iz Vojne zvezd, Chewbacco, ki je ob tamkajšnjih lokalnih volitvah poziral pred voliščem, a policistom ni želel predstaviti osebne izkaznice. Posnetki kažejo rjovečega "wookijevskega" bojevnika, kako ga štirje policisti pritisnejo ob tla in vklenejo.

Šlo je za preoblečenega aktivista iz obrobne politične stranke, ki je volitve izrabil tudi za osebno in strankarsko promocijo. Policisti so ga privedli pred sodnika za prekrške, ki mu je izrekel globo v višini 170 ukrajinskih griven (6,80 evra), poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Chewbacca naj bi sicer na volišče pripeljal svojega kolega, kandidata Dartha Vaderja. Kasneje je medijem povedal, da kazni ne bo mogel plačati, saj da "intergalaktična banka" nima podružnice na Zemlji.

Volilna komisija je sicer registrirala 48 kandidatov iz stranke Blok Dartha Vaderja, od tega 44 posameznikov s priimkom Vader. Prejšnji teden so v Odesi v Dartha Vaderja preoblekli tudi kip Lenina. Je bil pa v mestni svet med drugimi izvoljen Sheev Palpatine, zlobni cesar Galaktičnega imperija, še navaja AFP.

Številni liki iz kultne filmske franšize Vojna zvezd so se lani za položaje potegovali tudi na parlamentarnih volitvah. Ob Darthu Vaderju tudi Chewbacca, pa jedijevski mojster Joda in princesa Amidala. Kljub originalnim kostumom se ni nikomur uspelo prebiti v parlament, še navaja AFP.

Večina od teh ekscentričnih kandidatov je članov ukrajinske piratske stranke, ki si prizadeva za svobodo interneta in odpravo zaščite avtorskih pravic. Večjih uspehov v ukrajinski politiki sicer nimajo.