zakon privlačnosti Dobra karma

Zakon privlačnosti v želeno smer lahko sprožimo...

harry meghan Svet24.si

Drugo obletnico sta proslavila po svoje

B60K5200 Reporter.si

Kliči šefa Udbe na pogovor! Rado Pezdir ...

bolnišnica ptuj, twitter Svet24.si

Splošna bolnišnica na Ptuju - kdo in zakaj jim ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Razkrivamo: kaj je KPK ugotovila v aferi maketa

petra-roi Odkrito.si

Se žena slovenskega pevca res videva z Donaldom ...

Tamara Korošec Njena.si

Ljubezen po domače: Kaj se dogaja s Tamaro?

Magazin

Slovenski telovadci se borijo za nastop v Tokiu

Deli na:
Slovenski telovadci se borijo za nastop v Tokiu

Danes se bo v Stuttgartu začelo 49. svetovno prvenstvo v športni gimnastiki. Že prvi dan bodo nastopile vse tri Slovenke, Teja Belak, Tjaša Kysselef in Adela Šajn bodo telovadile na vseh štirih orodjih. Slovenka ekipa v Nemčiji preko mnogoboja lovi mesto na olimpijskih igrah v Tokiu 2020.

Najboljšim je na voljo 14 kompletov kolajn - osem za telovadce in šest za telovadke -, še bolj pomembne pa so vozovnice za naslednje olimpijske igre. V Stuttgartu se bo najboljših devet reprezentanc tako v moški kot ženski konkurenci (izvzemši po tri najboljše v obeh kategorijah s SP 2018) že uvrstilo v Tokio.

Telovadci iz držav, ki se na igre ne bodo uvrstili z ekipo, imajo priložnost priti do olimpijskega nastopa v prvi vrsti preko mnogoboja. Dvanajst najboljših telovadcev in 20 najboljših telovadk v kvalifikacijskem mnogoboju iz držav, ki se na OI niso uvrstile z ekipo, se bo prav tako že kvalificiralo na OI 2020 (največ en telovadec/ka na državo).


Prav preko kvalifikacijskega mnogoboja bodo olimpijsko vozovnico skušale Sloveniji zagotoviti telovadke Teja Belak, Adela Šajn in Tjaša Kysselef, ki se bodo vse predstavile na vseh štirih orodjih. Glavni cilj ženske vrste je olimpijska norma in v strokovnem štabu so ocenili, da bi najlažje do tega cilja prišli preko mnogoboja, zato je bil to glavni pogoj za uvrstitev v slovensko ekipo za Stuttgart.

"Naš glavni cilj je uvrstitev na olimpijske igre v Tokio prihodnje leto. V bistvu je precej preprosto: ena od trojice se mora uvrstiti med najboljših 20 telovadk, ki se na OI 2020 ne bodo uvrstile z ekipo," je pojasnil selektor Andrej Mavrič, ki največ možnosti med slovensko trojico pripisuje Belakovi.

Tako Belakova, že olimpijka v Riu 2016, kot Kysselefova sta na prejšnjem kvalifikacijskem SP 2015 izpolnili olimpijsko normo, a je na koncu na OI lahko nastopila le ena. V Pekingu 2008 je Slovenijo zastopala Šajnova.

loading...
Loading...