stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

V Stožicah težka in odločilna preizkušnja za Union Olimpijo

Deli na:
V Stožicah težka in odločilna preizkušnja za Union Olimpijo

Foto: Bobo

Gledalcem v Stožicah se danes zvečer ob 20.30 obeta eno najbolj zanimivih srečanj Uniona Olimpije v evropski konkurenci. Gost bo Bayern München, evroligaška ekipa iz prvega dela, ki bo odkrito startala na tretjo zaporedno zmago.

Zanimivo bo tako na parketu kot ob njem. Med polčasom se bosta gledalcem predstavila člana F&B Acrobatics, ki sta slovenski publiki dobro znana iz oddaje Slovenija ima talent, hkrati bodo potekala nagradna žrebanja, manjkale pa seveda ne bodo niti Zmajčice.

Na igrišču se obeta ogorčen boj, saj bo to za Ljubljančane popravni izpit za poraz v prvem krogu. Ob drugi zaporedni ničli doma bi se namreč že lahko poslovili od uvrstitve med šestnajst najboljših ekip v tem tekmovanju.

"Bayern je po do sedaj prikazanem favorit naše skupine. Mogoče je v prejšnjem krogu malo presenetil, saj je z resnično visoko razliko v gosteh premagali Brose Baskets. Vsako srečanje je nova zgodba in zagotovo ne gremo v tekmo z belo zastavo. Predaje ne poznamo. Športno je upati in verjeti na najboljše. Dobro smo pripravljeni na nasprotnika," pravi Aleš Pipan.

"Bayern je izjemno izkušena ekipa, ki igra dobro košarko, ni pa nepremagljiva. Ima določene težave s poškodbami. Schaffartzik in Gavel sta dobra organizatorja igre, ki lahko v določenih trenutkih igrata tudi skupaj. Poskrbeti moramo, da ne bosta razvila igre in se hkrati razigrala, saj sta dobra strelca z razdalje. Pod košem moramo zaustaviti Bryanta in Savanovića, ki je natančen strelec. Pomembni igralci pri Bayernu so še Štimac, Jagla in Đedović. Imajo širok nabor igralcev in zato z rotacijami lahko držijo visok ritem igre," meni Pipan.