Revija Reporter
Magazin

V Stožicah bo okronan košarkarski prvak

STA

29. maj. 2018 5:55

Deli na:

Ob 18. uri se bo v Stožicah začela odločilna peta tekma finala košarkarske lige Nova KBM, ki bo podala odgovor, ali bo Petrol Olimpija sedemnajstič državni Slovenije ali Krka osmič. V prednosti so Ljubljančani, sicer branilci naslova in favoriti finala, ki so v nedeljo v Novem mestu izenačili skupni izid v zmagah na 2:2.

To bo peta tekma finala v desetih dneh. Glede na to, da ima Petrol Olimpija širši nabor igralcev, je to že prvi razlog, ki govori v njeno prid. Dejstvo, da bo tekma v Stožicah in da so jo izsilili Ljubljančani, je drugi razlog, najbolj očiten pa je, da bo Krka nastopila brez svojega prvega organizatorja igre in motorja ekipe Domna Bratoža, ki je bil izključen na četrti tekmi.

O prvaku bo osmič v šestindvajsetih finalih odločala peta tekma. Ljubljančani so na odločilnih tekmah zmagali le dvakrat, 2005 in 2006 proti Geoplinu Slovanu, Krka pa je štirikrat igrala peto tekmo, vse štiri dobila in prav vse proti Olimpiji.

Domači strateg Zoran Martić poudarja, da se bodo morali njegovi varovanci nocojšnjega srečanja lotiti enako kot četrtega z Novem mestu, se pravi z veliko energije in želje, trener Krke Simon Petrov pa upa, da so njegovi izbranci še dovolj sveži za še eno presenečenje sredi Ljubljane.