stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

V New Orleansu zadeli na loteriji: na naboru lige NBA bodo lahko izbrali bodočega superzvezdnika Ziona Williamsona

Deli na:
V New Orleansu zadeli na loteriji: na naboru lige NBA bodo lahko izbrali bodočega superzvezdnika Ziona Williamsona

Foto: vszi

Moštvo New Orleans Pelicans je na žrebu lige NBA v Chicagu prišlo do prvega izbora na letošnjem naboru lige in s tem možnost izbire Ziona Williamsona, ki ga mnogi onstran luže vidijo kot prihajajočega superzvezdnika najmočnejše košarkarske lige na svetu.

Pelikani sicer na tradicionalnem žrebu vrstnega reda izbora klubov letošnjega nabora, ki bo 20. junija v New Yorku, niso bili med glavnimi favoriti, saj so imeli na sedmem mestu po vrsti šest odstotkov možnosti.

A sreča jim je bila naklonjena, tako da so prehiteli tri najslabše ekipe lanske sezone New York Knicks, Cleveland Cavaliers in Phoenix Suns, ki so imele po 14 odstotkov možnosti za prvi izbor na naboru, vsakoletni tržnici mladih igralcev iz ameriških univerz in tujine.

Prvi izbor naj bi bil letos še toliko bolj vreden, ker ekipi daje možnost izbire Williamsona. Tega številni košarkarski poznavalci onkraj luže zaradi izjemnih fizičnih sposobnosti označujejo za redek talent z možnostjo, da takoj postane eden najboljših igralcev lige. Obeta se mu tudi status velike blagovne znamke.

Osemnajstletnik, ki je bil prisoten na torkovem žrebu, je v lanski sezoni za univerzo Duke, edini, ki jo je odigral v univerzitetni ligi, v povprečju dosegal 22,6 točke in 8,9 skoka. "To je vse preveč zame. Ne vem, kjer bom na koncu pristal," je dejal in dodal, da bo njegova "želja po doseganju zmag" doprinos za katero koli ekipo v ligi.

V prvem krogu letošnjega nabora pa izbora ne bo imela ekipa Dallas Mavericks, ki je svoj izbor poslali v Atlanto v menjavi igralcev na lanskem naboru, s katerim so v Teksas v zameno za Treya Younga pripeljali slovenskega košarkarskega asa Luko Dončića. Dallas namesto tega gradi ekipo okoli 20-letnega Ljubljančana predvsem s pomočjo nakupov igralcev.

Letošnji žreb vrstnega reda izbire na naboru je zaznamoval nekoliko spremenjen sistema tako imenovane loterije, ki je najslabšim ekipam namenil nekoliko manj možnosti za prvi izbor (14 namesto 16 odstotkov). Dodatno so izbrali le prve štiri ekipe, ostale pa zatem razporedili glede na osvojeno mesto v rednem delu zadnje sezone.

Za New Orleansom je bilo izžrebano moštvo Memphis Grizzlies, ki je v bobnu prav tako imelo le šestodstotni delež. Izmed najslabših ekip lanske sezone je bil na tretjem mestu nato izbran New York, za njim pa z le dvestoodstotnim deležem v bobnu Los Angeles Lakers.

Možnost izbire Williamsa bi lahko tudi pomembno vplivalo na prestope igralcev v času poletnega odmora, še posebej na selitev centra Anthonyja Davisa iz New Orleansa. Tega so že med sezono ameriški mediji pošiljali v Los Angeles k jezernikom in superzvezdniku LeBronu Jamesu, a bi ga zdaj utegnil prihod Williamsa prepričati, da vendarle ostane pri pelikanih.


- Vrstni red izbire v prvem krogu letošnjega nabora NBA:
1. New Orleans
2. Memphis
3. New York
4. Los Angeles Lakers
5. Cleveland
6. Phoenix


7. Chicago
8. Atlanta
9. Washington
10. Atlanta (prejet od Dallasa)
11. Minnesota
12. Charlotte
13. Miami
14. Boston (prejet od Sacramenta)
15. Detroit
16. Orlando
17. Brooklyn
18. Indiana
19. San Antonio
20. Boston (prejet od LA Clippers)
21. Oklahoma City
22. Boston
23. Utah
24. Philadelphia
25. Portland
26. Cleveland (prejet od Houstona)
27. Brooklyn (prejet od Denverja)
28. Golden State
29. San Antonio (prejet od Toronta)
30. Milwaukee