osenar Odkrito.si

Kaj se dogaja z Nino Osenar? Pogrešamo jo že ...

horoskop_napoved Svet24.si

Horoskop za nedeljo, 26. maja

zvezda Petisvet.si

Astrološka napoved Berna Jurečiča od 27. 5. do ...

taksi ljubljana Svet24.si

Poklical taksista in izkoristil njegovo ...

76D02321-A027-4E57-AED0-504B9FF1A92F Svet24.si

Ines Erbus: »To je moja droga«

ema lpd Njena.si

Prizadeta Ema v solzah razkrila svojo zgodbo

viljem julijan Njena.si

Slovenski pevec se je zavedno poslovil od sina

Magazin

V Ljubljani mečejo sekire

Deli na:
V Ljubljani mečejo sekire

Foto: Bobo - Fotografija je simbolična.

V Axe Throwing Europe centru na Kajuhovi 35 v Ljubljani se bo danes začel drugi turnir prve zimske lige v sekirometu v zgodovini Slovenije. Zimska liga poteka do maja in bo štela za državno prvenstvo v sekirometu po sistemu WATL, so sporočili organizatorji Axe Throwing Europe.

Zimska liga WATL Slovenia šteje sedem turnirjev, ki jih zaokrožuje zaključni turnir sredi maja. Zmagovalec bo okronan za zmagovalca zimske lige in obenem prvega državnega prvaka v sekirometu po sistemu WATL.

Metanje sekire je primerno za vsakogar in predznanje ni potrebno. Večina tekmovalcev je začetnikov, ki jih inštruktorji po hitrem postopku izobrazijo o varnosti in izurijo v umetnosti metanja sekire.

Zainteresirani naj pridejo pogledat ali pa se celo preizkusit v tej zabavni dejavnosti. Poleg tega se bodo pridružili skupnosti posebnih in zanimivih ljudi, ki radi mečejo ostre predmete in se pri tem pošteno zabavajo.

Organizatorji zagotavljajo, da bodo udeleženci ob metanju sekire in tekmovanju z najboljšimi začutili tisti naval adrenalina, ki zasvoji, in da se bo navdušenje stopnjevalo iz tedna v teden vse do zadnjega tekmovalnega dne.

Tekmuje se po sistemu WATL in pravilih Axe Throwing Europe centra na Kajuhovi. Turnir poteka tako, da se tekmovalci v sedmih kvalifikacijskih turnirjih pomerijo v dvobojih v štirih krogih - vsak ima deset metov na krog. Na vsakem turnirju torej opravijo štiri tekmovalne dvoboje po 10 metov. V skupno razvrstitev šteje skupno število točk, v končnem seštevku odloča tudi število zmag, so še dodali organizatorji.

Loading...