poroka, nevesta Svet24.si

Razsipna nevesta razjezila svate: če poročni ...

gorski-karabah, izseljevanje Svet24.si

Foto: Eksodus Armencev iz Gorskega Karabaha, čez ...

Uroš Brežan Necenzurirano

Dajejo posel samemu sebi – država pa jih za to ...

franc rode bobo Reporter.si

Moralni bankrot slovenske Cerkve: cerkveno elito ...

doncic Ekipa24.si

Dončić in vroča ameriška zvezdnica Taylor ...

Globalna Ureditev AI: Poudarek je na potrebi po mednarodni regulaciji za zagotavljanje varnega razvo Odkrito.si

Zloraba umetne inteligence - pot v množično ...

timi max elsnik 23 af Ekipa24.si

Ali to pomeni le eno? Elšnik podpisal pogodbo, ki...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

V Falunu danes skakalci na ekipni tekmi

Deli na:
V Falunu danes skakalci na ekipni tekmi

Foto: Reuters

Na svetovnem prvenstvu v nordijskem smučanju v Falunu bodo danes na sporedu tri končne odločitve, dve s slovensko udeležbo. Za slovenske ljubitelje nordijskega smučanja bo najbolj zanimiva ekipna skakalna tekma, ki se bo začela ob 17. uri.

Danes bodo na veliki skakalnici Slovenijo ob najboljšem slovenskem predstavniku na Švedskem Petru Prevcu zastopali še Jurij Tepeš, Nejc Dežman in Jernej Damjan.

Trener Goran Janus se je po zadnjem treningu v petek odločil, da bo na zadnji skakalni tekmi na SP priložnost spet ponudil Tepešu, ki je na posamični tekmi na veliki napravi ostal brez nastopa. Iz ekipe je izpadel Matjaž Pungertar. Ekipna tekma v Falunu se bo začela s poskusno serijo ob 16. uri, prva serija pa bo nato ob 17. uri.

Slovenijo bo v konkurenci 13 držav v prvi izmeni zastopal Tepeš, v drugi Dežman, v tretji Damjan, v najmočnejši zadnji pa Prevc, četrti s četrtkove posamične tekme na tej napravi.

Že prej bodo svoje delo opravili kombinatorci. Čaka jih ekipna preizkušnja s skoki ob 10. uri dopoldne in tekom na 2 x 7,5 km ob 16. uri. Slovenijo bosta zastopala Gašper Berlot in Marjan Jelenko.

Brez slovenske udeležbe pa bo minila sklepna ženska tekaška preizkušnja. Na prestižni najdaljši tekmi se bodo v klasični tehniki tekačice podale na 30 kilometrov dolgo progo, start bo ob 13. uri.