Nova predsednica republike Nataša Pirc Musar Svet24.si

Tudi Nataša Pirc Musar podpira Pahorja

Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

To je uradni logotip nogometnega SP 2022 v Katarju (VIDEO)

Deli na:
To je uradni logotip nogometnega SP 2022 v Katarju (VIDEO)

Mednarodna nogometna zveza (Fifa) in organizatorji svetovnega prvenstva 2022, ki bo v Katarju, so v Dohi pred več tisoč ljudmi predstavili uradni logotip turnirja. Ta po besedah organizatorjev uteleša vizijo dogodka, ki povezuje in vključuje cel svet, hkrati pa so na njem elementi lokalne in regionalne arabske kulture ter nogometne aluzije.

Logotip je v obliki osmice - ta predstavlja osem stadionov, na katerih bodo tekme - oziroma simbola neskončnosti, hkrati pa spominja na legendarno lovoriko, ki jo prejme svetovni prvak.

"Osrednjo obliko logotipa je navdihnil tradicionalni volneni šal. V zimskih mesecih ga nosijo povsod po svetu, posebej v arabskem svetu in Zalivu pa ga nosijo različni ljudje v različnih slogih," so zapisali pri Fifi. Prvenstvo bo prvič v poznojesenskih oziroma zimskih mesecih - od 21. novembra do 18. decembra 2022.

Logotip so v Dohi obelodanili ob včeraj 19.22 po srednjeevropskem času, hkrati pa so ga odkrili tudi v nekaterih velikih mestih po svetu (med v New Yorku, Londonu, Moskvi, Johannesburgu in Sao Paulu), na znanih lokacijah, ob tem pa so nekateri znani nogometaši in nogometne legende logotip pripeljali do milijonov navijačev prek družbenih omrežij.

Fifa na čelu s predsednikom Giannijem Infantinom se je sicer v zadnjem času soočala s precej kritikami, tudi zaradi tega, ker so si želeli prvenstvo z 32 razširiti na 48 ekip.

Katarsko prvenstvo pa se sooča še z drugimi nevšečnostmi, med drugim so francoski protikorupcijski preiskovalci junija več ur zasliševali nekdanjega predsednika Evropske nogometne zveze Michela Platinija v povezavi s tem, kako je Katar leta 2010 dobil organizacijo mundiala.