mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Preko poldrugi milijon prošenj za vstopnice za SP 2018

Deli na:
Preko poldrugi milijon prošenj za vstopnice za SP 2018

Foto: Reuters

Za prihajajoče nogometno svetovno prvenstvo 2018 v Rusiji so lokalni organizatorji prejeli že 1,5 milijona prošenj za vstopnice.

Kot je razkril generalni direktor organizacijskega odbora Aleksej Sorokin, je največ povpraševanj iz Mehike, ZDA in Argentine, rekorderji pa so seveda iz dežele organizatorjev - Rusije.

Kot je razkril Sorokin, prihaja največ zahtev za vstopnice kategorij 3 in 4, torej najnižji kategoriji. Prav slednje, vstopnice 4. kategorije, ki veljajo za najcenejše, so bile uveljavljene šele leta 2016, namenjene pa so lokalnim prebivalcem.

Vstopnice za prvenstvo bodo šle v prodajo v treh fazah. Prvi del prodaje se je že začel 14. septembra in bo trajal do 12. oktobra. Vstopnice, ki jih bodo interesenti kupili preko spleta, so razdeljene po naključnem žrebu, kupci pa bodo o uspešnosti obveščeni do 16. novembra. Druga faza prodaje se bo nadaljevala med 16. in 28. novembrom, kjer pa bodo uspešni tisti, ki bodo prej posegli po njih, torej prvi pride, prvi melje.



Po opravljenem žrebu tekem 1. decembra 2017 bo nadaljnja prodaja po principu prvi pride, prvi melje, na sporedu med 5. decembrom in 31. januarjem 2018, naslednja pa med 13. marcem in 3. aprilom.

V prodaji "zadnjo minuto" do prvega dne začetka tekmovanja v Rusiji, bodo vstopnice prav tako v prosti prodaji po načinu, kdor po njih poseže prej.

Rusija bo nogometno SP 2018 gostila v enajstih mestih, Moskvi, St. Peterburgu, Sočiju, Kazanu, Saransku, Kaliningradu, Volgogradu, Rostovu na Donu, Nižnem Novogorodu, Jekatarinburgu in Samari. Prvenstvo se bo v največji državi na svetu odvijalo med 14. junijem in 15. julijem na 12 stadionih, od tega dveh moskovskih.