boštjan-močnik 2 Svet24.si

Brigadir Boštjan Močnik: »Kdo pa bo pomagal, ko...

pgd-križe, pgd-tržič, požar-sebenje Svet24.si

Foto: Zagorela hiša v občini Tržič

1715253201-dsc9430-01-1715253168875 Necenzurirano

Ukradeni otroci: kako je Matej Tonin sunil delo ...

anze logar pl3 Reporter.si

Anže Logar izzval Janšo: »Pripravljen sem na ...

cene prevc pm Ekipa24.si

Ne le Nika Vodan, še ena sanjska poroka v ...

nemo palec Njena.si

VIDEO: Nemo od vzhičenosti razbil pokal in si ...

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

V Barceloni se lahko tolčejo po glavi: Luis Suareza so praktično nagnali, zdaj pa z Atleticom koraka proti naslovu prvaka

Deli na:
V Barceloni se lahko tolčejo po glavi: Luis Suareza so praktično nagnali, zdaj pa z Atleticom koraka proti naslovu prvaka

Luis Suarez - Foto: Reuters

Nogometaši Atletico Madrida nadaljujejo pohod proti enajstemu naslovu v španskem prvenstvu. V 21. krogu so v gosteh premagali Cadiz s 4:2, kar pomeni, da imajo ob tekmi manj pred drugouvrščenim Real Madridom že deset točk prednosti. Jan Oblak je moral prvič v tej sezoni LaLige dvakrat po žogo v svojo mrežo.

Zasedba Diega Simeoneja je zabeležila šestnajsto zmago in prejela jubilejni deseti zadetek na devetnajstih tekmah. Jan Oblak je šele drugič v sezoni v vseh tekmovanjih dobil dva gola; s 3:2 so Madridčani zmagali tudi v ligi prvakov konec oktobra proti Salzburgu. Atletico Madrid je s 40 doseženimi zadetki drugo najučinkovitejše moštvo prvenstva, z vsega desetimi prejetimi pa najboljše v obrambi.

Dva zadetka je dosegel urugvajski napadalec Luis Suarez. Prvega za vodstvo z 1:0 s prostega strela iz 26 metrov, drugega pa na začetku drugega dela z bele točke za 3:1. Vmes je v polno za goste zadel Saul Niguez, končni rezultat pa je v 88. minuti postavil Koke. Luis Suarez se je s štirinajstimi zadetki utrdil na vrhu lestvice najboljših strelcev, kjer ima zdaj dva zadetka prednosti pred napadalcem Seville Youssefom En-Nesyrijem in argentinskim zvezdnikom Lionelom Messijem. Suarez je do lani igral za Barcelono, a je bil v poletnem prestopnem roku praktično prisiljen zapustiti klub, ki je poskušal oklestiti stroške.


Jana Oblaka je dvakrat ukanil Alvaro Negredo; v 34. minuti z natančnim strelom s strani, v 70. minuti pa s kančkom sreče, saj je bil Ločan za las prekratek.

Za Atleticom je precejšnja gneča. Z zmago z 2:1 se je na drugo mesto povzpela Barcelona, ki ima tako kot Real Madrid 40 točk, četrta s točko zaostanka za omenjenima pa je Sevilla.

Barcelona je zabeležila peto zaporedno zmago v LaLigi in se Baskom oddolžila za poraz v finalu španskega superpokala pred dvema tednoma. Lionel Messi je v 20. minuti zadel s prostega strela, Bilbao je izenačil po avtogolu Jordija Albe na začetku drugega polčasa, Kataloncem pa je tri točke prinesel Antoine Griezmann v 75. minuti.