mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Utrujeni Tini Maze ni uspelo poseči še po slalomski medalji

Deli na:
Utrujeni Tini Maze ni uspelo poseči še po slalomski medalji

Foto: Reuters

Najboljša slovenska Tina Maze je slalom svetovnega prvenstva alpskih smučark v Beaver Creeku končala na osmem mestu. Naslov prvakinje je v zadnji ženski disciplini SP osvojila Američanka Mikaela Shiffrin. Srebro si je prismučala Švedinja Frida Hansdotter (+ 0,34), tretja pa je bila Čehinja Šarka Strachova (+ 0,77).

Devetnajstletna Shiffrinova, olimpijska prvakinja, je tako v zbirko medalj dodala še drugo zlato svetovnega prvenstva po Schladmingu 2013, s čimer so ZDA v pregledu medalj prehitele tudi Slovenijo oz. Tino Maze in so zdaj druge.

Mazejeva je bila po polovici tekme na petem mestu, s 85 stotinkami zaostanka za vodilno Shiffrinovo. V drugem nastopu pa je bila Mazejeva ob prihodu skozi cilj peta, do konca tekme pa je zdrsnila na osmo mesto, za prvakinjo je zaostala 2,48 sekunde.

"Upam, da bom v Maribor prišla bolj polna energije in se oddolžila vsem navijačem," je v pogovoru za Televizijo Slovenija po koncu nastopov v ZDA dejala slovenska smučarka in s tem že napovedala Zlato lisico, ki jo čaka že čez teden dni.

Ana Bucik, ki je bila po prvi vožnji 23., drugega nastopa ni končala. Tretja Slovenka na tekmi Katarina Lavtar, ki je bila 39. po prvi vožnji, pa je na koncu osvojila 29. mesto (+ 6,50).