900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Psihično izpraznjena Mazejeva je pred slalomom komaj dihala

Deli na:
Psihično izpraznjena Mazejeva je pred slalomom komaj dihala

Foto: Bobo

Tina Maze je po osmem mestu na slalomu na svetovnem prvenstvu v alpskem smučanju v Beaver Creeku dejala, da je bila proti koncu SP vse bolj izpraznjena. Pred tem je osvojila dve zlati in srebrno medaljo ter peto mesto. Dodala je, da je po vseh naporih zaradi visoke nadmorske višine, slalom je bil s startom na 2098 metri najnižje, težko dihala.

Tako kot Mazejeva je tudi Anna Fenninger osvojila dve prvi in drugo mesto, obenem je bila še četrta, pred slalomom pa je Avstrijka že odpotovala v domovino. Odličja Tine Maze Slovenijo uvrščajo na drugo mesto za Avstrijo v ženski konkurenci in tretje za ZDA v skupnem seštevku.

"Sem absolutno zadovoljna. To je bilo izjemno svetovno prvenstvo. Vse te kolajne, to je moje najboljše SP doslej, čeprav sem končala tako, kot sem. Ne glede na to mislim, da je za mano izjemno tekmovanje," je za STA po zadnji tekmi SP povedala Mazejeva. Je na sedmem mestu večne lestvice najboljših v zgodovini prvenstev, na katerih je osvojila devet medalj, štiri zlate in pet srebrnih.

Prvič v njeni dolgi in bogati karieri je zbolela in z gripo nastopala na dveh prizoriščih tik pred SP, v ZDA pa so se sredi prvenstva pojavile še bolečine v desnem kolenu. "Te stvari se dogajajo, načeloma sem sicer zelo zdrava. Kakšna stvar, ki pride včasih, je sicer normalna. Ni pa bilo lahko prek vsega tega. Sedaj ne čutim bolečin, vmes pa je bilo nekaj dni, ko sem jih čutila, in je bilo težko, težko sem kolenu povsem zaupala."

Mazejeva je bila edina, ki je na vrhunski ravni nastopala v vseh disciplinah, pravzaprav edina, ki je tekmovala v vseh petih. "Tak je program, slalom je vedno na koncu. Tako je in s temi stvarmi se moraš znati spoprijeti. Največ težav mi je povzročalo dihanje na tej visoki nadmorski višini. Danes mi je bilo najtežje, veliko časa sem potrebovala, da sem prišla k sebi. Malo preveč sem se trošila z intervjuji in vsem ostalim, morala bi bolj varčevati z močmi."

Mazejeva je bila najbolj oblegana tekmovalka na svetovnem prvenstvu, saj je bila na poti, da kot prva v zgodovini ponovi dosežek legendarnega Norvežana Lasseja Kjusa, ki je prav v Beaver Creeku leta 1999 edini doslej petkrat stal na zmagovalnih stopničkah vseh petih posamičnih alpskih disciplin. Obenem je morala po vsaki tekmi, razen po slalomu, iz Beaver Creeka v Vail na podelitev, na kateri sodeluje šest najboljših tekmovalk. Tekmovalni dan se je tako zanjo štirikrat končal ob osmih zvečer ali še kaj pozneje. Malo časa za počitek.

Naslednje prizorišče svetovnega pokala, v katerem je Mazejeva trenutno zanesljivo v vodstvu, bo konec prihodnjega tedna na mariborskem Pohorju. "Veselim se te tekme. Vem tudi, da bom tam bolje dihala, je le 200 m nadmorske višine. Upam, da bom bolje nastopila kot danes, predvsem pa si želim imeti več energije, da bom razveselila navijače."