Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Uspavali najljubšo psičko britanske kraljice

Deli na:
Uspavali najljubšo psičko britanske kraljice

Foto: Buckinghamska palača

Zaradi starosti in bolezni so minuli teden uspavali psičko britanske kraljice Elizabete II. Holly, ki je bila stara 13 let. Kraljica, ki je odločitev sprejela sama, je bila ob tem "zelo žalostna".

"Kraljica je bila zelo vznemirjena, vendar nerada gleda svoje pse, kako trpijo. Holly pa je dosegla zelo lepo starost," je povedal vir blizu kraljeve družine. Dodal je, da je kraljica vedela, da je sprejela pravo odločitev, ki je za psico najmanj boleča, poroča britanski časnik Daily Mail.

Holly je skupaj s kraljico nastopila tudi v skeču s tajnim agentom Jamesom Bondom ob odprtju poletnih olimpijskih iger v Londonu leta 2012.

Psica je štela 81 človeških let, saj se valižanski ovčarji starajo šestkrat hitreje kot ljudje, tako da je bila devet let mlajša od kraljice. Pokopali jo bodo na mestu na grajskem zemljišču, ki ga kraljica vidi z okna sobe, v kateri jo portretirajo.

Elizabeta II. je ob tem poudarila, da ne želi novih štirinožnih prijateljev, ki bi po smrti Holly zapolnili praznino. Ne želi namreč, da bi, potem ko je ne bo več, ostali sami. Od leta 1945 je imela sicer okoli 30 valižanskih ovčarjev.

Od psov pasme valižanski ovčar, ki so ji delali družbo več kot 70 let, je tako ostal samo še Willow, ki je prav tako star 13 let. Poleg njega ima kraljica še dva mešanca med jazbečarjem in valižanskim ovčarjem Candy in Vulcan. Ob praznovanju 90. rojstnega dne pa se je kraljica z vsemi štirimi psi tudi fotografirala.