Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Danska kraljica Margrethe II. praznuje 75. rojstni dan

Deli na:
Danska kraljica Margrethe II. praznuje 75. rojstni dan

Foto: Reuters

Danska kraljica Margrethe II. danes s prebivalci Arhusa praznuje svoj 75. rojstni dan. Kraljica se je vsa v belem v odprti kočiji popeljala po mestnih ulicah tega drugega največjega danskega mesta. Mnogi državljani so si vzeli prost dan, da bi lahko pomahali kraljici, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Ko je črna kočija kraljevega para s plemenitimi konji danske kraljeve garde pripeljala pred mestno hišo, so par pričakali vzkliki veselja. Z balkona mestne hiše so zbrane pozdravili tudi prestolonaslednik Fredrik s soprogo Mary ter princ Joachim s princeso Marie.

"Navdušena množica na mestnih ulicah je naša zahvala za izjemno delo, ki ga je vaše veličanstvo naredilo za Dansko," je dejal župan Jacob Bundsgaard ob sprejemu kraljeve družine. Za rojstni dan je kraljici podaril ročno izdelano broško z diamanti.

Kraljica Margrethe II. se je zahvalila za pozornost in z občudovanjem spregovorila o velikem razvoju Arhusa v zadnjih desetletjih.

Za tamkajšnje prebivalce bo popoldne na voljo pogostitev, otroci pa bodo lahko pobožali veličastne konje danske kraljeve garde. Zvečer bo v mestni koncertni hiši potekala gala prireditev ob kraljičinem rojstnem dnevu.

Danska kraljica bo 75 let dejansko dopolnila 16. aprila. Njen rojstni dan bodo v državi praznovali več tednov z različnimi dogodki.